• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Przepraszam, nie sprecyzowalem pytania. Chodzilo mi o elektrowozy pracujace na zewnatrz. Ne myslalem ze elektrowoz o takich rozmiarach pracowal by pod ziemia, chyba w wiekszosci podziemne maszyny sa w zasadzie otwarte dwu osiowe wozki, na ktorych maszynista siedzi gdzies na koncu maszyny (?).
Kiedyś trafiłem na jakiejś stronie na proste jednostronicowe modele typu "cardboard" lokomotywek kopalnianych do wydrukowania i sklejania - można sobie zrobić i porównać wielkość ze zwykłym taborem szynowym :)

Załączniki

Ostatnio edytowane:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
1.031 82 5
Nie upadł. Poza zajazdem to jest także hotel i to całkiem nie byle jaki. We wrześniu zeszłego roku miał sie swietnie.
Nie wiem Mateusz, jeżeli jest hotel i ma się świetnie, to powinny stać jakieś samochody, a z reguły stał jeden na ''miejscowych'' blachach i na wjeździe wisiała keta.

Harry Potter

Znany użytkownik
H0m
Reakcje
3.423 85 12
Tego adresu ja też nigdy nie pamiętam... z reguły wpisuje" Ldag 05" w googla i patrze po grafikach:D:D:D.
Te modele są mocno charakterystyczne...
Pozdrawiam z MMz

ps. kiedyś widziałem wycinankę 14WE ... i ni cholery nie mogę jej znaleźć teraz:gwizd::gwizd::gwizd:

Andrzej Px48

Aktywny użytkownik
KMK N-orma
Reakcje
87 0 0
Numer 331. Była własnością DLA. Do 2010 roku stała w szopie kętrzyńskiej cukrowni. Dalszych losów nie znam, albowiem pożegnałem się z SHK w 2011.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.432 3 0
TEM2-224 należąca do spółki PKP Cargo Service. Sesja o świcie na posterunku Łagisza Elektrownia. Wypatrzyłem ją podczas robienia nocnego zdjęcia posterunku. Wiedziałem, że będzie tam "spać" do rana więc po pracy mozna ją było obfotografować w ładnych kolorkach i delikatnej mgiełce. Przy okazji pytanie jak to jest z nowymi barwami. One zostały zaklepane czy odrzucone? Osobiście szary i czerwień lokomotyw przemysłowych mi odpowiada.

Ciasny kadr

..i wspomniany posterunek w tle:

Przy okazji widzimy świeżo wyremontowany tor. Muszę się przejechać dalej w kierunku Pogorii i zobaczyć czy cały tor tak ładnie odświeżyli.