• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 1 0
TEM2-224 należąca do spółki PKP Cargo Service. Sesja o świcie na posterunku Łagisza Elektrownia. Wypatrzyłem ją podczas robienia nocnego zdjęcia posterunku. Wiedziałem, że będzie tam "spać" do rana więc po pracy mozna ją było obfotografować w ładnych kolorkach i delikatnej mgiełce. Przy okazji pytanie jak to jest z nowymi barwami. One zostały zaklepane czy odrzucone? Osobiście szary i czerwień lokomotyw przemysłowych mi odpowiada.

Ciasny kadr

..i wspomniany posterunek w tle:

Przy okazji widzimy świeżo wyremontowany tor. Muszę się przejechać dalej w kierunku Pogorii i zobaczyć czy cały tor tak ładnie odświeżyli.

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
473 15 0
TEM2-224 należąca do spółki PKP Cargo Service. Sesja o świcie na posterunku Łagisza Elektrownia. Wypatrzyłem ją podczas robienia nocnego zdjęcia posterunku. Wiedziałem, że będzie tam "spać" do rana więc po pracy mozna ją było obfotografować w ładnych kolorkach i delikatnej mgiełce. Przy okazji pytanie jak to jest z nowymi barwami. One zostały zaklepane czy odrzucone? Osobiście szary i czerwień lokomotyw przemysłowych mi odpowiada.
Super wygląda ta Tamara w nowych barwach PKP Cargo :love:

Romek 222

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Tamara(TEM2-292)należąca do CTL Logistics z krótkim składem pustych węglarek po minięciu stacji Nowy Bieruń zjedzie na bocznicę KWKPiast.(05.04.2016).
DSC_0053-4-1.jpg

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 1 0
S200-261 należący do DB Schenker Rail Polska (w lutym wystawiony na sprzedaż) mija majestatycznie Gołonóg. Święto pracy nie dla lokomotyw i maszynistów? 01.05.2016

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.244 30 1
Port Handlowy Świnoujście z racji wielu bocznic na nabrzeża posiada pewną ilość taboru. Głównie są to "stonki"
Podczas dzisiejszego pobytu w porcie udało mi się parę uwiecznić w kadrze.
SM42-2255 numer zakładowy 1 (przy stacji tankowania)

SM42-2255.jpg

SM42-2388 numer zakładowy 3 (na nabrzeżu węglowym)

SM42-2388.jpg

SM42-2470 numer zakładowy 4 zmierza po załadowane węglarki z węglem.

SM42-2470.jpg

Węglarki które podstawiła Cargowska SM31-103 z stacji Świnoujście Przytór
trumna 2.jpg

trumna.jpg

Wyżej wspomniany skład na tle Gazoportu Świnoujście
Świnoujście port.jpg

W drodze powrotnej jeszcze miałem w planie zrobić zdjęcie SM30 w barwach kolei Lotos na bocznicy składu paliw w Dębnie, ale jej tam dziś nie było:(
Pracę manewrową prowadziła dzisiaj zielona SM30-858
SM30-858.jpg

Pozdrawiam serdecznie
Zbigniew

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.177 1 0
SM31-167 z dużym zestawem pustych węglarek. Pewnie jechała z Łagiszy gdzie dwie godziny grzałem się w słoneczku by trafić w nowej miejscówce w końcu jakiś ładny towarowy skład. Tory puste więc podjechałem na Ząbkowice sfotografować rampę rozładukową, a tu po półgodziny taka oto niespodzianka...