• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

Reakcje
3.838 34 0
S200-289 PERN (04.11.2023 r.)
Czy można prosić o pewien szczegół - lokalizację wykonania serii zdjęć.

Link do fc nie działa lub trzeba zalogować się na ten portal społecznościowy, co niestety nie jest możliwe dla niektórych członków forum. modelarstwo.info., np. dla tych, którzy nie mają tam konta. Prosiłbym więc Kolegę o podawanie tego typu informacji, bo "klikam" na link do fc, i pokazuje mi się napis "Strona jest niedostępna. Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta".

To odrobinę irytujące (pewnie za jakiś czas większość tego typu linków nie będzie działała), może tylko dla mnie :LOL:, ale uważam, że podanie lokalizacji zrobienia fotografii jest (a przynajmniej powinno być, oczywiście jeżeli jest znane) podstawowym elementem opisowym zamieszczanych zdjęć (obok daty i tego, co przedstawia fotografia). Niestety bywa, że jest pomijane.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.927 146 1
Super, ale może dwa słowa o tym, co to jest i gdzie to jest ten PERN?
PERN; pl.wikipedia.org/wiki/PERN
Czy można prosić o pewien szczegół - lokalizację wykonania serii zdjęć.
Zawsze się staram podawać w opisie autora, miejsce i czas wykonania zdjęcia oraz numer inwentarzowy lokomotywy. Niestety w tym przypadku, autor zdjęć, nie podał żadnych szczegółów, oprócz lakonicznych wpisów: Takie ładne perełki można jeszcze zobaczyć w naszej firmie; Taka ładna Czeszka oczekuje na pracę. Dlatego do opisu zdjęć ich nie zamieszczałem.
Mogę tylko dodać, profilowy opis autora zdjęć: Maszynista pkp MD Piotrków Tryb od 88r do 92 obecnie pracuję W Pern (pisownia oryginalna).

Ostatnio edytowane:
Reakcje
3.838 34 0
Zawsze się staram podawać w opisie autora, miejsce i czas wykonania zdjęcia oraz numer inwentarzowy lokomotywy. Niestety w tym przypadku, autor zdjęć, nie podał żadnych szczegółów, oprócz lakonicznych wpisów: Takie ładne perełki można jeszcze zobaczyć w naszej firmie; Taka ładna Czeszka oczekuje na pracę. Dlatego do opisu zdjęć ich nie zamieszczałem.
Mogę tylko dodać, profilowy opis autora zdjęć: Maszynista pkp MD Piotrków Tryb od 88r do 92 obecnie pracuję W Pern (pisownia oryginalna).
To wszystko wyjaśnia. Dziękuję.

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
177 3 0
Nie wiem czy już poruszałem temat tej lokomotywki, ale od długich, naprawdę długich lat nurtuje mnie temat pewnej tajemniczej 409D/409Da z Siedlec. Oto jej zdjęcie, które popełniłem pewnego letniego popołudnia 2006 roku:

Lokomotywa była zatrudniona na terenie bocznicy dawnych zakładów Karo w Siedlcach, która odgałęziała się od linii 34 (później 55). Sama bocznica też jest już dawna od paru lat, a "fifka" zniknęła wraz z torami. Jak widać - na budce maszynisty żadnych oznakowań czy nawet opisów typu data ostatniej naprawy okresowej. Jedynie widnieje logo Zastalu, i to jest jedyna poszlaka. W skrócie - chciałbym w końcu dojść do numeru tej lokomotywy.