• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Polskie lokomotywy przemysłowe i manewrowe

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
A gdyby podłączyć kolejną to co by się stało? Nic, czy też by jednak jechała?
Ot, taka zagadka. Ale mnie to poważnie ciekawi.
Myślę, że ograniczenie głównie wynika z obciążalności styków w nastawniku, więc pewnie pojechać by pojechała, tylko szybko mógłby nastawnik nawalić i skończyło by się jechanie.

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.292 33 7
Powodów może być więcej - reakcje automatyki na błędy, sytuacje awaryjne, jak również względy praktyczne (nierównomierne charakterystyki trakcyjne pojazdów).
W przypadku dołączenia trzeciej lokomotywy może być też kwestia rodzaju: brak fizycznego wysterowania złącz sterowania wielokrotnego przez lokomotywę "slave" (nie dotyczy maszyn przystosowanych do jazdy potrójnej).
Pinout złącz by pomógł.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.763 141 0
Wrzesień 2009, Ełckie muzeum, skansen, skład złomu. Czy ja dobrze pamiętam, że rdzewiejąca tam Ok1 znalazła godne miejsce w Skierniewicach? @Ariel Ciechańsk ? (mam chyba jej zdjęcie z tego czasu)
IMG_14391.JPG

Niezupełnie polska, ale...
Siemianówka, marzec 2011
IMG_18589.JPG

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.744 78 12
27.07.2023r. Nowa Ruda Słupiec, Kopalnia Gabra. 401Da-197 spycha wagony pod załadunek kruszywa.
Zobacz załącznik 993959
Do "Donaldów" mam taki lekki sentyment... Może dlatego, że trochę się na pasażera po ZNTK'u najeździłem ( szczególnie na "Titanic'a - na pomoście na czole...)
IMG_20141010_085450-1.jpg
... 10.2014, Warszawa Czyste, 401Da -300 ganiająca z węglarkami w te i na zad na ładownie...
IMG_20190220_114804.jpg

02.2020... Mińsk Mazowiecki (aktualnie Pesowski ) Donald manewruje sobie z Elfem po zakładzie - z powodu długości składu przetaczanego, musi wjechać trochę w tor 9 stacji...

Pozdr,...