• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Polskie latarnie polskich producentów - przegląd

enek

Użytkownik
Reakcje
89 3 4
bstok70 napisał(a):
Heloł :D . Myślałem, że w czasach internetu książki telefoniczne zaginęły i to określenie "cegły" nie jest już znane :roll: ;) . Natomiast chyba rzeczywiście użyłem lokalnych sformułowań: cegła - zakaz wjazdu (biała cegła na czerwonym tle)
PS A przy okazji chciałbym dorzucić do znaków, które mi się marzą - "młotek" ;)
Z racji swojego wieku przyczepię się do tego " młotka ". :D Kolego bstok70, proszę mnie uświadomić w tej materii, bowiem nijak nie jestem w stanie dopasować tergo określenia do znaków drogowych :roll: Nie sądzę, aby chodziło o znak poniżej. ;)

Załączniki

OP
OP
bstok70

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.553 34 1
Dziś nie ma dla mnie litości :cry: . W "Taborze" przezywają SP45/SU45 suką, a tu prześladują za - jak widać - lokalne określenia :cry: :cry: Tak.... :cry: chodzi mi o drogę bez wyjazdu :cry: , a cegła to zakaz wjazdu :cry: :cry: . Już nie będę :cry: :cry: :cry:
No chyba, że znowu jakiś diablik we mnie wejdzie :roll:

zbych

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
bstok70 napisał(a):
Dziś nie ma dla mnie litości :cry: . W "Taborze" przezywają SP45/SU45 suką, a tu prześladują za - jak widać - lokalne określenia :cry: :cry: Tak.... :cry: chodzi mi o drogę bez wyjazdu :cry: , a cegła to zakaz wjazdu :cry: :cry: . Już nie będę :cry: :cry: :cry:
No chyba, że znowu jakiś diablik we mnie wejdzie :roll:
No, no, diablik jest wskazany :twisted: A na ten wątek powinieneś wchodzić jak najczęściej, wszak założycielem jego jesteś ;)

Załączniki

• 146,6 KB Wyświetleń: 15
OP
OP
bstok70

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.553 34 1
Witam :D . Dziękuję za pocieszenie. Jak już pisałem: W tym wątku jestem codziennie, teraz jednak z przyjemnością czytam to, co Wy Panowie piszecie. I nie jest to żaden mój wątek tylko - jak wcześniej pisaliśmy - nasz. Tym bardziej, że ja jestem amatorem, zaś Wy i jeszcze inni Forumowicze macie fascynującą wiedzę, której próżno szukać w necie. Co do sesji zdjęciowej - to szykuję frontalny atak, ale, że przedsięwzięcie obejmuje nowe skrzynki oraz budynek administracyjny lokomotywowni, to zajmie mi to trochę czasu - zwłaszcza, że czekać muszę na te skrzynki. Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?

Reakcje
99 4 2
bstok70 napisał(a):
Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?
Chyba mogę potwierdzić informację. :D Podczas wymiany korespondencji, na moje pytanie dostałem odpowiedź potwierdzającą pojawienie się znaków na początku roku 2011 8)

enek

Użytkownik
Reakcje
89 3 4
bstok70 napisał(a):
Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?
Z natury jestem niedowiarkiem, więc sam sprawdziłem informacje u źródła. 8)
Cytat z wymiany maili:
"Wprowadzenie nowych produktów planujemy na koniec stycznia lub początek lutego"
Mnie pasuje :D

Reakcje
99 4 2
Koledzy, mam pytanie. Czy gdzieś można dostać gotowe izolatory w skali HO? Mam lampy na słupach ŻN z imitacją zasilania wychodzącego z ziemi. Chcę przerobić dwa na górne :roll: