Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Należy nadmienić, że oprawa ta występuje w dwóch wariantach. SL-100 uliczna i SL-100/PKP. Różnią się między sobą kolorystyką oraz niewielkimi szczegółami w kształcie klosza, plus dwa sposoby montażu oprawy na wysięgniku
Heloł . Myślałem, że w czasach internetu książki telefoniczne zaginęły i to określenie "cegły" nie jest już znane :roll: . Natomiast chyba rzeczywiście użyłem lokalnych sformułowań: cegła - zakaz wjazdu (biała cegła na czerwonym tle)
PS A przy okazji chciałbym dorzucić do znaków, które mi się marzą - "młotek"
Z racji swojego wieku przyczepię się do tego " młotka ". Kolego bstok70, proszę mnie uświadomić w tej materii, bowiem nijak nie jestem w stanie dopasować tergo określenia do znaków drogowych :roll: Nie sądzę, aby chodziło o znak poniżej.
Dziś nie ma dla mnie litości . W "Taborze" przezywają SP45/SU45 suką, a tu prześladują za - jak widać - lokalne określenia Tak.... chodzi mi o drogę bez wyjazdu , a cegła to zakaz wjazdu . Już nie będę
No chyba, że znowu jakiś diablik we mnie wejdzie :roll:
Dziś nie ma dla mnie litości . W "Taborze" przezywają SP45/SU45 suką, a tu prześladują za - jak widać - lokalne określenia Tak.... chodzi mi o drogę bez wyjazdu , a cegła to zakaz wjazdu . Już nie będę
No chyba, że znowu jakiś diablik we mnie wejdzie :roll:
Witam . Dziękuję za pocieszenie. Jak już pisałem: W tym wątku jestem codziennie, teraz jednak z przyjemnością czytam to, co Wy Panowie piszecie. I nie jest to żaden mój wątek tylko - jak wcześniej pisaliśmy - nasz. Tym bardziej, że ja jestem amatorem, zaś Wy i jeszcze inni Forumowicze macie fascynującą wiedzę, której próżno szukać w necie. Co do sesji zdjęciowej - to szykuję frontalny atak, ale, że przedsięwzięcie obejmuje nowe skrzynki oraz budynek administracyjny lokomotywowni, to zajmie mi to trochę czasu - zwłaszcza, że czekać muszę na te skrzynki. Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?
Co do sesji zdjęciowej - to szykuję frontalny atak, ale, że przedsięwzięcie obejmuje nowe skrzynki oraz budynek administracyjny lokomotywowni, to zajmie mi to trochę czasu
Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?
Chyba mogę potwierdzić informację. Podczas wymiany korespondencji, na moje pytanie dostałem odpowiedź potwierdzającą pojawienie się znaków na początku roku 2011 8)
Chyba mogę potwierdzić informację. Podczas wymiany korespondencji, na moje pytanie dostałem odpowiedź potwierdzającą pojawienie się znaków na początku roku 2011 8)
Ponieważ kiedyś, podczas mailowania z OMKIA wspomniano, że kto wie czy nie będą produkowane podświetlane znaki, z wypiekami czekam na informacje na ten temat. Czy ktoś coś wie więcej niż było napisane? Uchyli rąbka tajemnicy?
Z natury jestem niedowiarkiem, więc sam sprawdziłem informacje u źródła. 8)
Cytat z wymiany maili: "Wprowadzenie nowych produktów planujemy na koniec stycznia lub początek lutego"
Mnie pasuje
Koledzy, mam pytanie. Czy gdzieś można dostać gotowe izolatory w skali HO? Mam lampy na słupach ŻN z imitacją zasilania wychodzącego z ziemi. Chcę przerobić dwa na górne :roll:
Koledzy, mam pytanie. Czy gdzieś można dostać gotowe izolatory w skali HO? Mam lampy na słupach ŻN z imitacją zasilania wychodzącego z ziemi. Chcę przerobić dwa na górne :roll: