Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jak na mój gust to typowa skrzynka żeliwna, czyli jak najbardziej PRL - poczawszy od lat 60-tych. W skrzynce obok złącza kablowego był tez zapewne bezpiecznik. Według mojej oceny lampa z kablem wychodzącym wprost z gruntu nie mogła istnieć, chyba, że jako jedyna przy jakims obiekcie.
Jak na mój gust to typowa skrzynka żeliwna, czyli jak najbardziej PRL - poczawszy od lat 60-tych. W skrzynce obok złącza kablowego był tez zapewne bezpiecznik. Według mojej oceny lampa z kablem wychodzącym wprost z gruntu nie mogła istnieć, chyba, że jako jedyna przy jakims obiekcie.
Dzięki! Pytanie tylko jeszcze jest takie.... dlaczego pierwsza i ostatnia latarnia ma po dwie takie skrzynki, reszta w środku pomiędzy nimi po jednej...
Dzięki za namiar. A co do tego tematu... 79 stron .... średnio chce mi się przeglądać strona po stronie by znaleźć jak to wygląda w modelu. Tak wiem... lenistwo.
Dzięki! Pytanie tylko jeszcze jest takie.... dlaczego pierwsza i ostatnia latarnia ma po dwie takie skrzynki, reszta w środku pomiędzy nimi po jednej...
W większości obwodów oświetleniowych główne zabezpieczenie serii znajduje się w szafie sterowniczej gdzie są styczniki od poszczególnych obwodów. W pojedynczych skrzynkach słupowych jest listwa pośrednia z kablami przyjściowym i odejściowym oraz bezpiecznik na lampę. W układach z dwoma skrzynkami często w tej górnej był montowany układ z czujnikiem zmierzchowym.
Na tym konkretnym zdjęciu w dolnej skrzynce są pozostałości po listwie , a w górnej porozbijane elementy gniazd porcelanowych.
Dla zainteresowanych lampami. OMAK/OMKIA wrócił po latach do swojej pierwszej domeny. Uległ zmianie adres strony i maila. https://www.omkia.eu/omak@omkia.eu