• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Polskie latarnie polskich producentów - przegląd

zbych

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Powracając do tematu lamp nawiążę do mojego przypadkowego spotkania z jednym współtwórcą OMKI. Kiedy zaskoczenie minęło po wzajemnym zapoznaniu się i przeprowadzonej rozmowie w bardzo miłej atmosferze. Wpadłem na pomysł, aby w imieniu wyżej wymienionej firmy zaproponować, czy też poprosić modelarzy zainteresowanych lampami o przedstawienie swoich oczekiwań. Jakich wzorów lamp poszukują? Jakie inne elementy związane z oświetleniem makiety budziłyby ich zainteresowanie. :roll:

A

Adam-H0

Gość
Mam te produkty i jedyny problem jaki ja widze to - jakby w POLSCE na tych lampach stalo VIESSMANN to by byly kupowane :?
Nie nowe produkty tylko mentalnosc polskiego rynku trzeba zmienic :?
owszem asortyment wazna rzecz, ale bez pomocy klienta nie bedzie POLSKICH LAMP :cry:
a VIESSMANN ma polskie lampy tam ........
jak sie chlopom pomoze ( robiac u nich zakupy ) to nie tylko bedzie wiekszy asortyment, ale i jakosc bedzie rosla ;)

JEDYNA POMOC DLA KRAJOWEJ PRODUKCJI, TO ROBIENIE ZAKUPOW W FIRMACH ROBIACYCH
COS DLA POLSKIEGO MODELARSTWA. 8)

Reakcje
99 4 2
Adam-H0 napisał(a):
Mam te produkty i jedyny problem jaki ja widze to - jakby w POLSCE na tych lampach stalo VIESSMANN to by byly kupowane :?
Nie nowe produkty tylko mentalnosc polskiego rynku trzeba zmienic :?
owszem asortyment wazna rzecz, ale bez pomocy klienta nie bedzie POLSKICH LAMP :cry:
a VIESSMANN ma polskie lampy tam ........
jak sie chlopom pomoze ( robiac u nich zakupy ) to nie tylko bedzie wiekszy asortyment, ale i jakosc bedzie rosla ;)

JEDYNA POMOC DLA KRAJOWEJ PRODUKCJI, TO ROBIENIE ZAKUPOW W FIRMACH ROBIACYCH
COS DLA POLSKIEGO MODELARSTWA. 8)
Masz całkowitą rację co do mentalności. Według powszechnie pokutującej opinii, wszystko co POLSKIE musi być be..O czym w poprzednich postach wspominał misiek57. Osobiście popieram krajową produkcję modelarską, wychodząc poniekąd ze słusznego złożenia, że Polak potrafi ;)

OP
OP
bstok70

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.553 34 1
Witam :D A mnie się marzą znaki podświetlane, przynajmniej najprostsze: zakaz parkowania, zakaz zatrzymywania, droga jednokierunkowa, cegła, ustąp pierwszeństwa przejazdu, droga z pierwszeństwem przejazdu, a z trudniejszych - przejście dla pieszych. A co do kupowania, to ja już dutki na drugie zamówienie zbieram i choćby Viessmann mnie błagał, to jasność na moich modułach będzie czynić OMKIA.
PS Czyżby powstał nowy list do Św Mikołaja? ;)

Reakcje
21 1 2
bstok70 napisał(a):
Witam :D A mnie się marzą znaki podświetlane, przynajmniej najprostsze: zakaz parkowania, zakaz zatrzymywania, droga jednokierunkowa, cegła, ustąp pierwszeństwa przejazdu, droga z pierwszeństwem przejazdu, a z trudniejszych - przejście dla pieszych. A co do kupowania, to ja już dutki na drugie zamówienie zbieram i choćby Viessmann mnie błagał, to jasność na moich modułach będzie czynić OMKIA.
PS Czyżby powstał nowy list do Św Mikołaja? ;)
Co oznacza "cegła" :?: Czyżby informacyjny o telefonie ;)

OP
OP
bstok70

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.553 34 1
Heloł :D . Myślałem, że w czasach internetu książki telefoniczne zaginęły i to określenie "cegły" nie jest już znane :roll: ;) . Natomiast chyba rzeczywiście użyłem lokalnych sformułowań: cegła - zakaz wjazdu (biała cegła na czerwonym tle)
PS A przy okazji chciałbym dorzucić do znaków, które mi się marzą - "młotek" ;)