• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Polskie latarnie polskich producentów - przegląd

benek

Ostrzeżony
Reakcje
60 0 1
zbych napisał(a):
chcą na wiosnę wypuścić jakąś próbną serię znaków podświetlanych w celu sprawdzenia zainteresowania klientów. 8)
Pożyjemy zobaczymy, chcieć, a wypuścić już na rynek, to pewna różnica. Mam nadzieję, że będą zgodne z oryginałem. ;)

enek

Użytkownik
Reakcje
89 3 4
xend napisał(a):
Przeczytaj jeszcze raz, ale uważnie tytuł tematu i odpowiedz sobie sam na zadane pytanie.
Ewentualnie w google sobie wpisz OMKIA...
Wszystko czytałem od początku zanim napisałem post. Chodzi mi o nazwę firmy, jakaś niepolska :roll: Można prowadzić firmę na terenie naszego kraju, ale nie koniecznie musi mieć polskie korzenie 8)

bartas90

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
enek napisał(a):
xend napisał(a):
Przeczytaj jeszcze raz, ale uważnie tytuł tematu i odpowiedz sobie sam na zadane pytanie.
Ewentualnie w google sobie wpisz OMKIA...
Wszystko czytałem od początku zanim napisałem post. Chodzi mi o nazwę firmy, jakaś niepolska :roll: Można prowadzić firmę na terenie naszego kraju, ale nie koniecznie musi mieć polskie korzenie 8)
OMKIA= Oświetlenie Makiet Kolejowych i Architektonicznych

Chyba nie pomyliłem się ? :D

A

Adam-H0

Gość
Jak sie im pomoze KUPUJAC te SUPER lampy to chlopaki napewno zrobia jeszcze nie jedna niespodzianke ;)
ja wspolpracuje bardzo chetnie - solidnie sie przykladaja ;)
i co do znakow to wierze ze dadza spokojnie rade :D

Reakcje
99 4 2
Adam-H0 napisał(a):
Jak sie im pomoze KUPUJAC te SUPER lampy to chlopaki napewno zrobia jeszcze nie jedna niespodzianke ;)
ja wspolpracuje bardzo chetnie - solidnie sie przykladaja ;)
i co do znakow to wierze ze dadza spokojnie rade :D
Z taką rekomendacją, bankowo ;). Osobiście w przyszłym tygodniu zamawiam u chłopaków kilka słupów betonowych. Może przyczynię się do powstania czegoś nowego :D

benek

Ostrzeżony
Reakcje
60 0 1
Przeglądałem ostatnio allegro i natrafiłem w akcesoriach TT na słupy betonowe wycinane laserowo w kartonie. W opisie podane jest, że w realu są to słupy 8 metrowe. Na oko robią wrażenie wyższych :roll: Chodzi o ilość dużych otworów, ponoć ich liczba określa wysokość słupa. Czy tak jest w istocie :?:

Załączniki

zbych

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
enek napisał(a):
benek napisał(a):
Chodzi o ilość dużych otworów, ponoć ich liczba określa wysokość słupa.
Ja się doliczyłem 10 dziur, czyli co słup ma 10m wysokości :roll: :?:
Dokładnie. :D Standardowo tak się przyjęło w ŻN NN- (niskiego napięcia), liczba otworów określa niejako wysokość słupa od czubka po koniec zakopywany w ziemi. A więc np: słup 6m ma sześć otworów, następnie 8m = osiem, 10m = 10 i 12m = 12 otworów. Reasumując wytwórca produktu z fotki, albo się pomylił w opisie, albo źle z wymiarował słup ;)

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 2 2
Albo ktoś zmierzył słup od wierzchołka do powierzchni gruntu i wyszło mu 8m. Dwa metry wkopane w ziemię umknęły uwadze mierniczego :p . Oczywiście to taki żart. Nie sądzę, aby tak znanej firmie zdarzył się taki kiks. :shock: Skłaniam się raczej ku teorii niezauważonej pomyłki ;)

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 2 2
grzegorz napisał(a):
Ta firma, której produkt jest omawiany to chyba już nie istnieje. Sprzedaż to raczej pozostałości magazynowe. :roll: http://www.haw.pl/,
Może się przebranżowili http://haw.spreadshirt.pl/gadzety-D5 ;) W Polsce na produkcji modelarskiej jakoś trudno zarobić. Większość z nas to malkontenci, wolimy kupować produkty zachodnie znanych marek nie dając szans naszym rodzimym producentom. I tak prawdę mówiąc sami wykańczamy własny rynek. Jak produkt Polski to zawsze nam za drogo, ale za Niemiecki czy nawet Chińszczyznę ( przyjmuję że można o tym nie wiedzieć) płacimy krocie. :?

A tak przy okazji, jak się już rozpisałem to słowo do naszego rodzimego producenta OMKIA jeśli nas czytają. Panowie zróbcie coś z tą waszą stroną, te wyskakujące reklamy przy przeglądaniu doprowadzają mnie i ufam, że innych też do białej gorączki. :devil: Sugerowana zmiana serwera 8)