• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Błękitne Scanie Maerska wyglądają ciekawie.Aż sie prosi o pomalowanie wnętrza i wpuszczenia washa w linie drzwi.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.815 387 20
Maerski bardzo fajne. Te Scanie z noskiem bardzo ciekawie wyglądają w tym kolorze. Ale Eurogate jaki wypasiony. Pięknie wygląda z taką ilością oznaczeń.

darius25

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 0 0
No Piotrku,wkońcu pokazałeś coś,co lubie,czyli zestawy kontenerowe:)

Nad tym Dafem zastanawiałem się tylko z powodu kontenera,ale poczekam jak będzie sprzedawany osobno,bo szkoda wyrzucić 34 euro,tylko po to,żeby wziąść sam kontener:(

Ogólnie fajne zestawy i czekam na więcej!

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
735 2 0
Oczywiście wszystkie modele są zaje....... Ale mi spodobał się Ferkam. Musze sobie zakupić choć jeden model w tym szarym malowaniu.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.445 67 1
Fercam-y rewelacyjne . Na szare modele tej firmy mogę patrzeć godzinami . Daf ciekawy , ale jak wyżej napisane ze względu na pełen szału kontener . Hauberki są już swego rodzaju rarytasami ze względu na to że już tego modelu nie produkują .

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.021 158 2
Jak zawsze pokazałeś ciekawe modele i nie wiem czym faworyty... ale to chyba dobrze, wszystkie fajne.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Nie będzie zaskoczeniem, ze moim faworytem ostatniej prezentacji jest DAF choć faktycznie te nadkola/blotniki w naczepie wyglądają co najmniej dziwnie. Ale bardzo ciekawy zestaw mimo wszystko. "Szaraki" w tej kwalifikacji faworytów zaraz za DAFem.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Nadeszła przesyłka od Seweryna więc znów będą....Jelcze.
Powoli będę wam dozował emocje. Powiem tylko tyle, że jestem znów zaskoczony jakością modeli - nowa, poprawiona kabina i ten filigranowy spojler dachowy tworzą fantastyczną całość.Dziękuję też Sewerynowi, że potrafi sprostać każdemu zamówieniu i nawet moje fanaberie odnośnie kolorystyki modeli potrafi jakoś "przełknąć" po odpowiedniej argumentacji(wiadomo jakiej).
JELCZ 316 + przyczepa D83 / "Stalowa Wola"

JELCZ 317 - zestawiony z kontenerem tylko do foty - zrobię go chyba w barwach łączności tylko z mniejszym pudłem, jest taka fota na forum.

JELCZ 317 + naczepa Zremb cn-165 - udało mi się doprowadzić ją za pomocą denaturatu do normalnego wyglądu, ponieważ jak widać kilka stron wcześniej początkowa waloryzacja to kompletna porażka-cóż, czasami nie wychodzi jakby się chciało. Teraz wygląda to 100 razy lepiej , a Jelcz w tym malowaniu jest dla mnie genialny - nawet nie wiedziałem,że to tak super wyjdzie.

pozdrawiam

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Jak wczoraj rozmwialismy przez telefon to trudno mi było sobie wyobrazić tego zielono białego.Teraz widzę że wygląda świetnie w tej kolorystyce.Stalowa Wola też wygląda bardzo dobrze z tymi niebieskimi plandekami.(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.815 387 20
No to widzę, że Seweryn stanął na wysokości zadania. Gratulacje za wykonanie. Spojler rzeczywiście wygląda genialnie. Chyba czas sobie sprawić takiego ze spojlerem. Zielono-biały też pięknie się wkomponował w dioramkę. Podobają się, właściwie wszystkie.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dzisiejszej nocy powstała też kolejna SITA. Poprawiłem też boczne logo na śmieciarce - teraz jest właściwe i zdecydowanie cieńsze.

JELCZ 315 / Sita Częstochowa

pozdr.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.269 108 2
Rewelacyjne Jelcze z poprzedniej prezentacji, najfajniej wygląda biało-zielony Transbud, śmieciary , mistrzostwo świata.(y)