• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

Sebastian CH

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Cóż dodać - miło się ogląda modele z okresu PRL - byłą okazja posiedzieć w wielu ciężarówkach z tych lat. 150 km wycieczka Jelonkiem z przyczepą (za kierownicą dziadek) w 1983 to było wydarzenie. Dźwięk silnika pamiętam do dziś. :)

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
Skody od Seweryna są perfekcyjne. Sam jestem posiadaczem wywrotki, więc miałem model w ręku. Zresztą trudno oczekiwać czego innego, jeśli schodzi z warsztatu SAW-a. Do tego patyna w Twoim wykonaniu oraz otoczenie oddaje 100% klimat epoki.

Piaskarka też świetna i umknęła mi z prezentacji Mafo wersja asenizacyjna - to już prawdziwe dzieło sztuki :)

Coraz większy wybór ładnych zabawek :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.815 387 20
Modele wyglądają same w sobie pięknie, ale Twoja wywrotka, wygląda rewelacyjnie. Brudzing pierwsza klasa. Na fotkach to jak w realu. Piaskarka jakby ruszała właśnie w trasę. UAZ-y także świetne. Mnie brakuje jeszcze tego z Transbudu i muszę go zamówić. Prezentacja bardzo mi się podoba. (y)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Pisałem ,że zanudzę - więc tak czynię.
Oczywiście dotarł jeszcze do mnie jeden Jelcz - baza do złożenia kolejnego mojego wymysłu. Pamiętacie polewaczkę? Druknąłem jej wczoraj właściwe oznaczenia - identyczną ma SITA Częstochowa.

Do niej stworzyłem siostrzyczkę, nieco bardziej nadgryzioną przez czas na podstawie kiedyś zrobionej fotki:

Z rozcinaniem paki to się trochę umęczyłem, a wyszło coś takiego:

kolejny model - merc wywrota także po przemalowaniu trafił w szeregi firmy

Na ten zbiornik z solą jeszcze jakąś siatkę z fototrawionki trzeba będzie dostosować
pozdr.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Kolejny w komunalne wchodzi.:D
Bardzo fajnie się prezentuje i Actros i oklejona polewaczka.Numerem jeden jednak jest ten pordzewiały, wysłuzony Jelcz z piaskarką.Podoba mi się bardzo ten model.(y)

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
Jelcz wykonany rewelacyjnie. Model jedyny w swoim rodzaju. Co prawda SITA nie mieści się już w obszarze moich zainteresowań, ale chylę czoła przed wykonaniem.

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Zarówno Jelcz jak i Skoda do posypywania dróg znakomite, no i ta "przeżarta" podłoga w Jelczu mistrzostwo, Mercedes również bardzo porządnie wykonany.