• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.128 36 0
Niezłe zakupy ;) Seweryn tak dopieścił jelcze, że cieszą oko pod każdą postacią. Chociaż osobiście gustuje wyłącznie w pojazdach z epoki, to te współczesne wersje też cieszą oko :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.815 387 20
Śmieciara na Jelczu rewelacyjna :eek:. Pięknie wygląda. Pomysł świetny, wykonanie zresztą też.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.445 67 1
Genialnie się prezentują te Twoje "wypociny" ;) Śmieciara na jelczu jest dokładnie taka jaką jeszcze pamiętam z dróg . Teraz tylko czekać aż powstanie baza na te niebieskie cuda .

tuniu32

Znany użytkownik
Reakcje
81 0 0
Jak dla minie to śmieciara na Jelczu jest rewelacyjna(y) też bym chciał taką.I chyba muszę się do Ciebie uśmiechnąć:)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Śmieciara powstanie jeszcze jedna albo bliźniaczka albo w jakichś innych barwach - pełno fot jest w internecie.
Dotarła dziś druga część przesyłki - tak więc szybkie foty, na lepsze trzeba poczekać do niedzieli, bo muszę trochę "podrasować" modele. Podtrzymuje dalej swoje zdanie na temat spojlera - jest zajebisty. Nowa naczepa - cysterna CN20 też jest ciekawa.

pozdr.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Żółtek bardzo fajnie wygląda z tą czeską cysterną.Ciekawi mnie czy w oryginale też takie naczepy pod Jelcze podczepiali.

szifo30

Znany użytkownik
Reakcje
4.585 3 0
Trzy świetne modele, na cysternę dałbym kalki,, Bezyna '' które są dostępnwe na aledrogo.Model w barwach wojskowych najbardziej przypadł mi do gustu,:)ale to chyba dlatego ze takim zestawem jeżdziłem. ;)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.445 67 1
Jelcze kładą mnie na łopatki . Seweryn postarał się w ich tworzeniu . Wojskowy extra , ale ten z cysterką jest dwa razy extra . Ciekawe czy takie jeździły w barwach CPN ?

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Znakomite zestawy pokazałeś.Taki wojskowy widziałem na trasie kilka miesięcy temu,nawet zrobiłem zdjęcie,ale ze względu na to,że dopiero świtało jest ono można powiedzieć jakie takie.

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
735 2 0
Aż ręce same sięgaja do portfela, po te Jelcze. Czas chyba pomyśleć o inwestycji . Modele wykonane wzorcowo. Co tu dużo gadać, wszystkie sa EXTRA!!!

tuniu32

Znany użytkownik
Reakcje
81 0 0
Super Jelcze posiadasz kolego.Każdy z nich ma to coś w sobie ale mi najbardziej podoba się ten żółciutki z cysterną.

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
Wojskowy spodobal mi się bardzo i nigdy nie myslalem o zakupie modelu Jelcza w tej wersji lecz teraz to zmienilo się diametralnie.
Świetnie wygląda w tych barwach i z tą przyczepą.

WIŚNIA

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ciekawa kolekcja ;) Ciężko określić, co może się podobać konkretnie, ponieważ każdy model ma tutaj swój urok, ale o jelonkach nie wspomnę- wojskowy mnie położył na łopatki kompletnie... Gratuluję ;)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Chwilowe wytchnienie od Jelczy - dziś MAN TGX XL auto-transporter z cennym ładunkiem, którego montaż doprowadził mnie niemal do szewskiej pasji, ale się w końcu udało.
Trochę grzebałem w kabinie, ogólne malowanie całości od wewnątrz i tapicerki, ale zbyt ostre światło teraz więc nawet kocyka dla kierowcy prawie nie widać.

pozdr.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Coraz bardziej podoba mi się ta nowa kabina Mana.Fajny bajzel w środku zrobiłeś.Ładunek też pierwsza klasa no i warszwskie blachy.(y)
Mam tylko uwage do tablic ostrzegawczych na tyle.Powinny być umieszczone pionowo tuz nad tylnymi lampami przyczepy.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.445 67 1
Ale żeś to Panie poupychał ;) Pięknie się ten zestaw prezentuje . Z ładunku najfajniejsze są błękitne S5 . Bardzo dobry przerywnik pomiędzy genialnymi twoimi jelczami . Z tego co pamiętam to posiadasz chyba jeszcze jedną lohr-e z ładunkiem i fajnie by było jakbyś fotkę tych dwóch modeli zaprezentował . Czekam na kolejne lohr-y z ładunkiem w twoim wykonaniu bo parę takich zestawów to dopiero będzie jazda :)

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
396 37 5
...auto-transporter z cennym ładunkiem, którego montaż doprowadził mnie niemal do szewskiej pasji, ale się w końcu udało..
Muszę Ci powiedzieć, że w realu czyli w 1:1 ta robota nie jest wcale łatwiejsza, a wiem coś o tym :D
Model wyszedł świetnie i wspaniale się prezentuje. Ten bałagan w kabinie jak żywcem z życia wzięty.
Mam tylko uwage do tablic ostrzegawczych na tyle.Powinny być umieszczone pionowo tuz nad tylnymi lampami przyczepy.
Właśnie, że nie bo powinny być poziomo i u mnie były montowane pomiędzy tylnymi światłami, tuż pod najazdami ale tu w modelu takiej możliwości montażu niestety nie ma, a ten sposób montażu jak u Piotra jest możliwy jak najbardziej bo mogą one być "ruchome" czyli "przesuwne".