• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Ta Mlekowita to wersja testowa, przynajmniej jeżeli chodzi o naczepę....
Ale wracam do trochę nudnego tematu...Magnum - niestety jeszcze nie ostatnie - to jest "przed"
Czarna Magnuma, którą już raz robiłem chyba 5-6 lat temu, dziś rozebrana - rama mimo czerwonego koloru pociągnięta farbą ,żeby stracić plastikowość, kabina rozebrana i wciśnięte jeszcze kilka rzeczy, między innymi PŁYTY CD!! - niektórzy tak robią bądź robili, zamontowane skrętne osie i okablowanie z przyłączeniem do naczepy. Podkontenerówka to była zielona naczepa EKB - jak widać całkiem przemalowana i dorzucone kilka ozdóbek - znów po prawie 5 latach zrobiłem nawet kabelek przy rozsuwanym elemencie. Kontener - oczywiście Athearn, troszkę utytłany...
2015-F-037.jpg

2015-F-038.jpg

2015-F-039.jpg

2015-F-040.jpg

2015-F-041.jpg

2015-F-042.jpg

2015-F-043.jpg

pozdrawiam...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.800 387 20
Bardzo ciekawie wygląda tak zwaloryzowany zestaw. Graty w środku świetne, naczepa razem z kontenerem kapitalna. Po prostu zestaw jak z naszych dróg. Gratuluję. (y)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
"Uniwersytet Parkingowy" twierdzi, że takie płyty odbijają światło lampy błyskowej w radarze przez co zdjęcie jest "zadymione"... :ROFL:
Magnumka jak to zwykle bywa u Ciebie w temacie genialna i świetnie dopracowana. Zazdroszczę tylu puszek z Athearn'u. Waloryzacja także wzorowa. Jako detal widziałbym jeszcze numer rejestracyjny ciągnika na tyle kabiny. ;)

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Kurcze dawno u Ciebie Magnum nie było:ROFL:. Bardzo podoba mi się w Twoich modelach ten nieład artystyczny w kabinach, płyty CD naprawdę fajny bajer. Waloryzacja puszki to już mistrzostwo.(y)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Broda, te CD-ki , to błyszczą w słońcu jak oryginały bo są to środki takich małych chromowanych cekinków - zrobię foty to zajarzycie o co chodzi - wyglądają jak te lustrzane elementy świateł w ciężarówkach. Ja wykorzystuję to także do robienia obrysówek - wystarczy pomalować pomarańczowym "clirem" ,a wcześniej przyciąć skalpelem. Dałoby radę też z tego zrobić superową tylną belkę z "setką" okrągłych lamp w jakims tuningowanym ciągniku.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dobra, w następnym umieszczę zadrukowaną stroną do szyby....
A tak na poważnie...została jeszcze jedna Magnumka...jeszcze nigdzie nie widziałem pluszaków za szybą...takie małe wyzwanie...

a co do CD, to w "łykend" postaram się zrobić fotkę w słońcu...wtedy to fajnie wygląda.