• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
I juz nie ma tabliczki "MIKE" - a prawą stroną też się zajmę ....tylko muszę ogarnąć gdzie te blaszki foto-trawione wsadziłem....będzie lepiej. Kalka jest spora , ale nie miałem na to wpływu - i tak że , udało mi się pomalować ten biały pas w miarę to już jest git. Dzięki KacpeR.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Przyznam Ci się, że wyprzedziłeś mnie z tym modelem. :ROFL: Co do wykonania to zgadzam się z Kacprem, kalka jest trochę za duża, ale w sumie to szczegół, który można zawsze poprawić.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
KacpeR....tak mi wszedłeś na ambicję, że to poprawiłem...chyba...mam nadzieję że teraz lepiej...
Co do kalki na globie...była przeznaczona do innego modelu, ale chciałem mieć to nowe Volvo...jakby ktoś robił pod wymiar...chętnie wezmę.
Poprawiono...
2016-H-008.jpg

2016-H-009.jpg

2016-H-010.jpg

Teraz następne baty za niezgodność...ale muszę to do czegoś podpiąć...różnice są minimalne, i jak trafi się odpowiedni konik to się zmieni..u mnie będzie Elmex w takim zestawieniu.

2016-H-011.jpg

2016-H-012.jpg

Dzięki jeszcze raz za motywację...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Kolejny bardzo ciekawie zrobiony zestaw. Podoba mi się takie przerabianie modeli. (y)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Zdecydowanie za rzadko coś tu wrzucasz, jako stały bywalec i wierny fan ubolewam! :D

Stralis II pod Elmexem będzie kosa okrutna jak go pomalujesz!

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Volvo sie podoba!!! :D

Iveco pod naczepą rownież fajnie sie prezentuje, takie barwy zawsze mogą świadczyć że naczepa została odkupiona od przewoźnika, stąd znajduje sie pod takim ciągnikiem, podoba sie :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.429 67 1
Mi też się z tym białym włochem lepiej podoba niż oryginał . Swoją droga to jakby tą naczepę trochę zużył to byłoby idealnie .

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Kolejna Mlekowita skończona w 100% - Ani MAN, ani Volvo nie zasłużyło żeby ciągać mleczne wyroby - z Magnumką najlepiej się spasowuje.

2016-H-015.jpg

2016-H-016.jpg

2016-H-017.jpg

2016-H-018.jpg

i więcej Mlekowitek na razie nie będzie....

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Świetnie zrobiony polonik. Gratuluję, bo wygląda bardzo realistycznie. (y)