Ja cały czas pisze o wagonach czerwono kremowych oraz zielono kremowych z V epoki. Moze wprowadziłem kogoś w błąd nazywając je oliwkami
, nie pomyślałem ze piko wydaje teraz malowania ciemno-zielone i to co pisze może być mylące
To zamiast "nie pomyśleć" lepiej po prostu najpierw sprawdzić podstawowe fakty, choćby zaglądając dwie strony wcześniej do tego samego wątku:
http://forum.modelarstwo.info/threads/piko-modele-wagonów-standardu-y-typu-111a-112a.39625/page-5#post-753553
Cały czas mówimy o wagonach kremowo-czerwonych i kremowo-
zielonych z epoki
V oraz o
oliwkowych z epoki
IV. I nigdy nie używaliśmy na te ostatnie określenia "ciemno-zielone". Kolega Kamil ciągle miesza w swoich wpisach kolor oliwkowy z zielonym i wychodzi chaos:
Myślałem o tym składzie oliwki oraz ep07
W tym składzie nie ma żadnych "oliwek", są tylko kremowo-zielone z V epoki.
widzę w ramach walki z konkurencją wagony Piko pasują jak pięść do nosa, epokowo, do Herisów... Jak dobrze widzę epoka IVc. A cicho liczyłem na przyzwoity skład...
Nie "w ramach walki z konkurencją", a w ramach swoich planów produkcyjnych. Modele mają pasować do konkretnych modeli lokomotyw Piko, a nie do wagonów Heris. I tyle.
Drodzy panowie z PIKO zróbcie coś z tymi wózkami... Te obecne to dramat jakiś.
A cóż takiego strasznego jest w tych wózkach? Będą na 99,99% takie same, jak w wagonach 120A, bo oryginale też są to takie same konstrukcje. Ja nie widzę w modelach Piko niczego rażąco złego, chociaż faktycznie w wykonaniu Robo wózki są lepsze.
PS. Dopisałem koniec ostatniego zdania, bo właśnie się zorientowałem, że przy publikacji wpisu coś się urwało.