Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Uściślając - chodzi o kolejną partię (chyba nowe numery inwentarzowe) modeli oznaczonych jako modele do składu z epoki IVb (rewizje z II połowy lat 70-tych XX w.). Seria: .Gags
Z tego co zauważyłem, wznawiając produkcję identycznego modelu, Piko stosuje ten sam numer katalogowy. W przypadku zmiany numerów bocznych (i praktycznie niczego innego), firma dodaje kolejny numer po myślniku.
Spodziewałbym się zatem nowych numerów bocznych, z czego ja sam osobiście jestem niezmiernie zadowolony.
Sprawdziłem ostatnie zdjęcia tego zestawu z profilu Facebook`a Piko to numery sa takie same jak przy pierwszej edycji którą posiadam .Chyba ,że jest jakieś przekłamanie z zamieszczonymi zdjęciami .
Sprawdziłem ostatnie zdjęcia tego zestawu z profilu Facebook`a Piko to numery sa takie same jak przy pierwszej edycji którą posiadam .Chyba ,że jest jakieś przekłamanie z zamieszczonymi zdjęciami .
Prawdopodobnie to nie jest zdjęcie nowych modeli, tylko "zdjęcie poglądowe". Dotychczas PIKO wydawało wznowienia z innymi numerami. Jest przecież cała seria węglarek, platform, Y-ków, bonanz, gdzie kolejne wznowienia dostają nr katalogowy -2, -3, -4, -5 itd. i zawsze mają inny nr boczny i inną datę rewizji (mieszczącą się w tej samej epoce).
Powtórzenie tych samych numerów nie miałoby dla producenta najmniejszego sensu. Ludzie kompletują sobie składy.
Czyli pierwsza edycja zestawu w epoce IVb miała num.kat. 58376. Druga edycja w epoce IVb z nowymi numerami inwentarzowymi wagonów miała nr.kat 58376-2 A teraz wychodzi trzecia edycja w epoce IVb z kolejnymi numerami z num.kat 58376-3 Tak trudno temu Piko podać pełną informację ?!
Patrząc na inne modele, których realne zdjęcia dawno są, a sprzedaż nie ruszyła, to chyba się nie wyrobią
Choćby cysterna z budką, podobno istniejąca fizycznie od sierpnia. Albo OKo-1.
Coś się zatkało w dostawach.
Patrząc na inne modele, których realne zdjęcia dawno są, a sprzedaż nie ruszyła, to chyba się nie wyrobią
Choćby cysterna z budką, podobno istniejąca fizycznie od sierpnia. Albo OKo-1.
Coś się zatkało w dostawach.