Przepraszam, jeżeli o tym już było w tym wątku (lub gdzie indziej), ale nie mam siły przejrzeć 63 stron tego wątku, nie mówiąc o całym forum. Mam pytanie dotyczące oświetlenia w modelu SU46 Piko. Otóż model ma oświetlone kabiny maszynisty, ale działają one wyłącznie przy włączonych światłach zewnętrznych (F0), a w dodatku są zależne od kierunku jazdy. Według opisu w instrukcji, do włączenia tego wykorzystane jest jedno wyjście funkcyjne AUX3. I tu pytanie: czy da się to w miarę łatwo przerobić tak, by 1) oświetlenie kabin dało się włączyć bez świateł głównych i 2) by było ono niezależne od kierunku jazdy i dało się je zawsze (niezależnie od stanu świateł głównych i kierunku jazdy) włączyć w jednej, lub w drugiej kabinie, albo nawet w obu jednocześnie. Zdaję sobie sprawę, że do tego konieczne będą zmiany w obwodach płyty głównej modelu i pewnie wykorzystanie jeszcze jednego wyjścia funkcyjnego, ale może te zmiany nie są bardzo trudne do wykonania (np. przecięcie jakiejś ścieżki na płycie czy dolutowanie jakiegoś przewodu). W razie potrzeby jestem gotowy zrezygnować z oświetlenia przedziału maszynowego i wykorzystać użyte do tego wyjście AUX5.
Każda podpowiedź będzie mile widziana.