• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SU46

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
839 90 3
Myślę, że lepiej byłoby się ewentualnie zająć kwestią PIKO Rosja, bo to co powyżej to już jest jakiś wyższy poziom szaleństwa połączonego z nacjonalizmem.

I żeby nie było, że ktoś mi tu zarzuci prorosyjskość (zgodnie z zasadą kto nie z nami ten przeciw nam). Jestem cały sercem za Ukrainą, ale są pewne granice dobrego smaku, kogoś poniosło...

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.267 88 0
PKPCargo w ukrainskich barwach.
Ale jest taki model PKP wśród nowości zapowiedzianych na 2022?

Warto pomyśleć o tym, co robimy i do czego moze to prowadzic.
Ale kto robi? Taki obrazek pojawił się na profilu fb firmy, która nie ma nawet własnej strony interentowej, a jej jedynym członkiem zarządu jest pewien pan z Niemiec.

http://www.krs-online.com.pl/piko-polska-sp-z-o-o-krs-1710079.html

Do kogo zatem Kolega kieruje te uwagi? Jeśli do pana Wilfera, to proponuję skorzystać z jego hotline.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.267 88 0
Ale na profilu PIKO DE czy PIKO Polska ?
Link jest do PIKO Polska, przy czym wg KRS cały zarząd tej firmy składa się z jednego pana Wilfera. Czyli ew. pretensje o wierność kolorów należy kierować do niego :p

O ile nie ma takiego modelu w zapowiedziach na 2022, to moim zdaniem, post #523 i wszystkie odpowiedzi powinny wylądować w koszu.

A jeżeli taki model jednak jest produkowany przez PIKO, to może ktoś zna nr katalogowy, bo chętnie zamówię :D

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
658 35 1
Moim skromnym zdaniem nawet dobre zestawienie kolorów tej SU46, pomijając aspekt polityczny. Ale to moje zdanie i mogę się mylić.

OP
OP
D

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.450 486 107
I nawet stosowane przez PKP Cargo, tyle że na talbotach.
Tylko jak już ktoś tam mądry chciał tak to zrobić, to lepiej jak by użyli ST44 i najlepiej DR. Dlaczego polską lokomotywę i skrót PKP ?

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.731 443 99
Tylko jak już ktoś tam mądry chciał tak to zrobić, to lepiej jak by użyli ST44 i najlepiej DR. Dlaczego polską lokomotywę i skrót PKP ?
Owszem, zapodałem "pomysł" PIKO z ich profilu Facebook na to forum czysto informacyjnie o fakcie zaistnienia, ale nie myślałem, że takie wzburzenie to wywoła. Lepiej chyba było nie wklejać, a olać to.
Fakt też, że obrazek za jednym zamachem zawiera i życzenia dla pań i ..... polityczny przekaz związany z sytuacją za wschodnią granicą.
W sumie skoro prezes PIKO taki wspierający to powinien sobie twarz wymalować na niebiesko żółto i tak chodzić po ulicy.... /bo czemu nie?/

Ostatnio edytowane: