Nie
Ale za to rozwikłałem temat czerwonych końcówek, które muszą włączać się razem z F0. Już nie muszą
Zrobiłem je na osobnym F27 i mam śwęty spokój.
Oświetlenie kabiny - z tego co piszesz, oraz co podaje instrukcja od loka, szanse są marne.
Jak widać, do oświetlenia
obu kabin jest
jedno wyjście AUX3. Jeżeli zmienia się natężenie wraz z długie/krótkie, to jest poszlaka, że oświetlenie kabiny jest podłączone pod F0 z dodatkowym warunkiem, że musi być jednocześnie włączone AUX3. Czyli chyba się nie da.
Dlaczego akurat wspominam o przeprogramowaniu czerwonych końcówek? Stanowią dobry przykład, ponieważ do nich są przeznaczone
dwa wyjścia AUX1 i AUX2, co w łatwy sposób pozwala sterować nimi całkowicie niezależnie.
Coś za coś - ten model ma dwa różne sygnały Tb1 (również na
dwóch wyjściach: AUX6 i AUX7), sygnał Pc2, oświetlenie maszynowni, więc standardowych wyjść AUX po prostu nie wystarczyło do niezależnego oświetlenia każdej kabiny.
Dekadę po zmianie standardu z 8-pin na 21-pin, znowu jesteśmy ofiarami za małej liczby wyjść funkcyjnych w gnieździe dekodera.
Moim zdaniem zanosi się albo na zmianę standardu PluX22 na jakiś większy "Plux32", albo po prostu, modele dostaną na płytce własny procesor, a wyjścia F0...AUX7 z dekodera będą traktowane jako bajt informacji, pozwalający zakodować do 512 różnych kombinacji funkcji.