• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.466 7 0
Zapytuję w jaki sposób po zdjęciu obudowy dobrać się wewnątrz reflektorów do białych obwódek, które nie wyglądają dobrze w EP07-187. Chciałbym przemalować je na kolor srebrny lub stalowy. Dziękuję za pomoc.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Już pisałem wcześniej jak mi się udało wyjąć reflektory ,u mnie były wklejone na amen, zdejmujesz obudowę i wszystkie schodki i przewody (delikatne ) ,kładziesz budę na np, ręczniku papierowym do góry nogami ,przy pomocy patyczka do szaszłyków np. Jan Zbędny ,ostrą końcówką wypychasz światłowody od wewnętrznej strony ,po ich wyjęciu wkładasz ostrym końcem w otwór reflektora i dociskasz do oporu jak jest wklejony musisz w ten patyczek uderzać dość mocno ale z wyczuciem ,po kilku uderzeniach powinien klej puścić i wkład reflektora się wysunie .

Reakcje
10 1 0
Gdyby ktoś jeszcze chciał zakupić EU07-348 to są w KTS-modele, a i jeszcze jedna powinna się znaleźć w datalandhobby.pl , bo kilka dni temu zrezygnowałem z zakupu...

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Jak już powrócił temat reflektorów siódemki to przyszła mi na myśl "Metalizacja Próżniowa " już odszukałem gościa który ma wykonać tę usługę , teraz muszę zamówić te wkładki reflektorów ,pojechać do niego i zobaczymy co z tego wyjdzie .Może już ktoś próbował tej metody i coś więcej wie na ten temat ?? Lub wie jaki rodzaj plastiku został użyty do ich produkcji ?

Bodek

Aktywny użytkownik
Reakcje
477 4 0
Gdyby ktoś jeszcze chciał zakupić EU07-348 to są w KTS-modele, a i jeszcze jedna powinna się znaleźć w datalandhobby.pl , bo kilka dni temu zrezygnowałem z zakupu...
EU07-348 oraz Cargowska 193 dostępne są także w gdyńskim sklepie zabawkowo-modelarskim Walentynka. Oni niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. Jakby ktoś chciał się tam przejechać, to sklep znajduje się 3 minuty (z buta) od dworca głównego PKP na ulicy Wójta Radtkego. Mają tam też wiele wersji stonek PIKO.

kzk kolej

Ostrzeżony
Reakcje
56 3 0
Dostałem informacje od Pana Zbigniewa Kownackiego z SK Model że EP07-198 PKP Intercity jest planowana na 25.03.15 a nie na czerwiec jak to podają sklepy...

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.121 117 11
Czy ktoś ma wiedzę na temat daty rewizji w EP08 od PIKO? Chciałbym ją podłączyć pod "papugi", co by skład udawal ekspresy na trasie Wrocław - Warszawa. Podziękował

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.801 15 0
Nie wiem w takim razie czy kupować, czy liczyć na to, że ukaże się świnia z rewizją z lat 90-tych.
Zawsze możesz sprzedać jak się ukaże EP08 w bardziej interesującym Cię okresie.
EP08 ma być 3 wersje, więc prawdopodobne, że z lat 90-tych też będzie.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
Ja dałem propozycje do Sk-Model na EP08 w tym malowaniu :
02.jpg
05.jpg

Niew iem jak pozostali modelarze ale to prawdziwy rarytas i jakaś pamiątka w modelu gdyby takie coś wyszło.

Załączniki