Dzisiaj także dostałem swoją EU07-348. Żadnych mankamentów w modelu nie zauważyłem. Oprócz modelu podoba mi się także zmieniony w stosunku do SM/SP42 sposób zapakowania modelu. Z pozoru tak samo jak SM42 (pudełko) jednak wewnętrzna część opakowania (ten przezroczysty plastik) w końcu przypomina sposobem "trzymania modelu" tę z modeli Ryflaków Robo, czy Fleischmann H0. Fajnie trzyma model i o wiele łatwiej go wyjąć.
Potwierdzam. Na żywo model robi o wiele lepsze wrażenie. Może dlatego, że zdjęcia w necie są z dużym zbliżeniem i widać każdą pierdołkę, która gołym okiem tak nie jest widoczna. Plastik z którego wykonano obudowę jest bardzo sztywny, szczegóły dobrze oddane, jakość malatury bardzo ładna, napisy bardzo wyraźne. Wnętrze kabin jak dla mnie wystarczające bo aż takim hardcorem nie jestem by patrzeć przez lupę przez szybki... Srebrne wypełnienie reflektorów na żywo wygląda dobrze, na pewno lepiej niż w przypadku białego wypełnienia w pierwszym wypuszczonym EU07-193. Czekam teraz na konkurencyjną siódemkę od SM i się zobaczy czy to zostawić, czy sprzedać. Na pewno nie będę trzymał dwóch. Jednak w tej chwili trzeba pochwalić SK Model/PIKO. Ładna ta siódemka - za te pieniądze rewelacja. Szkoda tylko, że wózki te co w 4E. Mogli te pierdoły różniące wózki uwzględnić w wersjach modelu 4E i 303E, ale da się przełknąć. Można spokojnie polecić ten model jeśli ktoś się jeszcze zastanawia. Za 550zł naprawdę warto.