Mam pytanie....
PIKO na swoich stronach informuje o tym, że w sierpniu 2023 ma się ukazać
ET22-233, co sugeruje załączone przez nich zdjęcie.
Była też informacja o tym (chyba na FB), że ma to być ET22-245 widoczna na jednym ze zdjęć w
TEJ galerii Miłosza Telesińskiego.
Informacja ta ukazała się w alternatywnej wersji katalogu PIKO - chyba opublikowanego na facebook'u przez PIKO Polska (ale nie mam pewności, albo nie pamiętam na 100%). Nie wiem tez gdzie teraz ( i czy) w ogóle ten 'alternatywny' katalog jest dostępny.
Czy jest ktoś kto ma wiedzę albo dojścia by to zweryfikować? Trochę bowiem dziwne jest to, że (jeśli) ukazał się ten alternatywny katalog PIKO z ET22-245 od PIKO Polska, a do tej pory na oficjalnych stronach PIKO wisi zdjęcie ET22-233, która jak wiadomo (raczej) nie może zostać zrealizowana bo jak już tu pisano - PIKO nie ma formy, by wykonać ET22-233.... Dlaczego do tej pory PIKO nie zmieniło tego zdjęcia albo przynajmniej nie napisało, że ma to być nr. 245, a nie 233...?
Zamawiając bowiem ten model ktoś może zasugerować się numerem i pomyśleć "o fajnie będę miał BYKA z innym układem żaluzji bocznych".... a potem wyjdzie w układzie jak miały dotychczas wydane BYKI. Takie to trochę mylące dla klienta i dziwne, że PIKO nic z tym nie robi.
Pomijam fakt kolejnej nieścisłości informacyjnej, bo piszą o modelu z epoki IV, a dali fotkę
z 2011 roku...
Zwykle nie ma zawirowań co do wydawanych modeli, ale w tym przypadku to ja już do końca nie wiem na 100% jaki to numer ma być tego ET22...