• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii ET22

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.633 51 2
Nawiązując do pytania kolegi - czy dobrze łącze fakty, że skoro te napisy są "srebrne" to mają imitować "dolepione" na budę aluminiowe/metalowe oznaczenia, a nie zwyczajne namalowane farbą oznaczenia?

Gagar358

Znany użytkownik
Reakcje
1.427 3 0
Oczywiście, że te oznaczenia na lokomotywach PKP (zielonych) były osobnymi elementami "przestrzennymi" a nie namalowanymi, ale również były w białym kolorze, choć nie wiem czy od początku ich eksploatacji lub w zależności od okresu ich produkcji. Niestety nie ma dobrego zdjęcia tej lokomotywy, ale np. tutaj http://rail.phototrans.eu/14,17556,0,PaFaWag_201E_ET22_1118.html widać, że na czole oznaczenia są białe. Sam zresztą wielokrotnie spotykałem zielone ET22 i zawsze miały białe te oznaczenia.
Wydaje mi się, że Piko robi tu jednak błąd z tym kolorem, co na modelu wygląda słabo, zwłaszcza patrząc pod pewnym kątem.