• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.757 62 3
Czy to oznacza, że próbki dźwiękowe dla ROBO będa znacząco sie różniły? Czy przygotowuje Pan schemat dla ROBO (ekskluzywnie), czy też ten schemat będzie dostępny wraz z dekoderem ESU z możłiwością zastosowania w PIKO
Dźwięk od Esu jest inny niż ten, który ma w ofercie DCC24 na dekodery Esu. Inny nie znaczy lepszy. Sami ocenicie. Przygotowany z moim udziałem dźwięk do EN57 jest dostępny dla obu modeli.

horrido

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 11 1
Dźwięk od Esu jest inny niż ten, który ma w ofercie DCC24 na dekodery Esu. Inny nie znaczy lepszy. Sami ocenicie. Przygotowany z moim udziałem dźwięk do EN57 jest dostępny dla obu modeli.
A gdzie go można dostać albo przynajmniej się przysłuchać... temu dźwięku...? :) Zaglądam co jakiś czas na stronę ESU ale póki co NICI!

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.651 31 1
@PP1970 zamieścił spis efek w EN57 na dekoder ESU od DCC24 i przypisanych do nich dźwięków.
Ciekawe warsztaty dydaktyczno - praktyczne się szykują, bo dźwięki hamulca awaryjnego i piasecznicy będę wydawał paszczą...:eek:
A w Twej ocenie dobrze gra ten projekt? Miałeś porównanie na żywo z projektem Piko?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.757 62 3
A gdzie go można dostać albo przynajmniej się przysłuchać... temu dźwięku...? :) Zaglądam co jakiś czas na stronę ESU ale póki co NICI!
Dźwięk jest przygotowany dla ROBO, więc na tą chwilę siłą rzeczy nie może go być na stronie ESU, pewnie po dopieszczeniu i akceptacji ukaże się też na stronie producenta dekoderów, ale jeszcze tego nie wiem.
EN57_Robo_Modele.jpg

A gdzie go można nabyć? Pewnie u mnie :)

Ostatnio edytowane:

Ty42

Ostrzeżony
Reakcje
198 265 5
Dźwięki jazdy, ruszania ok, ale stanowczo za cicho.... z jednego biednego głośnika... tam powinny być np cztery głośniki (po jednym w członach rozrządczych, i po 2 w członie silnikowym), bo czym większa prędkość, tym dźwięk staje niestety się cichszy, sprawa następna, to po co te zapowiedzi stacyjne, i radio??? Po co dźwięki, które słyszalne są tylko, i wyłącznie w kabinie maszynisty (radio, przełączanie hebli, włączanie światła manewrowego spięte z dźwiękiem rozsprzęgania, lub sprzęgania) itd??? Całkowity bezsens... W ogóle dźwięki polskiego taboru elektrycznego, to porażka, i pierdyliard zbędnych dźwięków, (które wymieniłem) prócz tego np zamykanie okna,. drzwi w kabinie maszynisty....