• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii EN57

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.793 40 1
Proszę mi wybaczyć moje pytanie. Czy żeby zmienić adres EN57 wystarczy postawić jeden wagon (a jeżeli tak to czy silnikowy)? Czy też jak w EN57 p. Milosa cały skład musi stać na torze? Pozdrawiam Michał.

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.007 64 10
Powiem szczerze, że cały dostępny plik ze strony Piko chyba nie funkcjonuje zbyt dobrze do końca. Wszystkiego próbowałem, dekoder bezpośrednio do programatora i wgrywanie pliku, dekoder zamontowany w składzie, cały zestaw na torze do programowania i wgrywanie pliku, i zawsze komunikat ten sam. Po wczytaniu całość z jednej strony składu migają białe światła na zmianę, raz prawe, raz lewe. Wszystkie funkcje dźwięku działają bez problemu, oświetlenia brak.
Szukam, szukam i, i nic. Nic nie widzę co jest nie tak.

Reakcje
142 7 0
Musi mi się coś nie podobać? Przecież chodzi o to, że to PIERWSZY wypust, a przecież wszyscy tak głośno domagali się „klasycznego kibla”. To nie jest drugi, trzeci ani siódmy EN57 w jakimś kolejnym regionalnym malowaniu, tylko właśnie pierwszy egzemplarz w tym klasycznym schemacie...
A z taką ilością EN57-925 to nie była akcja, żeby zgarnąć V epokowców (rewizja) i IV epokowców (malowanie)? Coś jak z SM31-012 :D

Tak, pierwszy od Piko czyli EN7-925. Tak jak pisałem gdzie indziej, kupiłem 2 sztuki w Modellbahnshop-Lippe po 1350 zł, na wyprzedaży. I dobrze, bo zostaną "zużyte" na przerobienie na EN71, przez odrzucenie wagonów rb.

Teraz czekam na promocję EN57-203, bo chcę mieć pomarańczaka. :)
O, nie zawiodłem się. Kolejny wątek, gdzie musi być wpis Arka i JA i MOJA kolekcja. Co JA kupiłem, co JA mam, co JA zrobię :LOL:

miki299

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Cześć, załóż dekoder do składu i sprawdź CV897. Jeżeli CV897=0 zmień na wartość =3
Potem sprawdź oświetlenie.
Witaj, CV 897 mam 0, przy próbie zmiany wyskakuje ERROR ,a jak przejdzie to w odczycie są jakieś abstrakcyjne wartości. Pomęczę jeszcze jutro, jak nie pójdzie to chyba odeślę do serwisu. Dziękuje za chęć pomocy, wszystkiego dobrego!

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.007 64 10
Witaj, CV 897 mam 0, przy próbie zmiany wyskakuje ERROR ,a jak przejdzie to w odczycie są jakieś abstrakcyjne wartości. Pomęczę jeszcze jutro, jak nie pójdzie to chyba odeślę do serwisu. Dziękuje za chęć pomocy, wszystkiego dobrego!
Czyli jednak bez programatora się nie obejdzie. CV897=3 taka wartość musi być, by uruchomić protokół SUSI. Dziwna sprawa, bo nie każdy programator posiada. Czekam jeszcze na odpowiedź od PIKO.