Wczoraj wieczorem próbę zmiany mapowania SUSI zgodnie z
instrukcją od PIKO, wspominaną już w tym wątku, i powiem tak – szczerze żałuję, że w ogóle cokolwiek przy tym ruszałem
Na początek chciałem zacząć od czegoś prostego – zmienić funkcję włączającą oświetlenie wnętrza z F4 na F5. O ile dobrze rozumiem instrukcję (a muszę zaznaczyć, że w zasadzie nie znam niemieckiego), powinienem w tym celu wpisać do 1001 wartość 165 (zamiast domyślnego 164). Nie przyniosło to jednak żadnego widocznego skutku. Spróbowałem zatem zmienić funkcję włączającą oświetlenie kabiny maszynisty z F3 na F8 (zmiana CV 1002 z 3 na 8), ponownie bez zmian.
Tutaj wychodzi chyba moje niezrozumienie instrukcji, bo wydawało mi się, że CV 1021 wskazuje jakiś numer rejestru czy coś i że może dlatego wpisywane wartości nic nie zmieniają, więc wpisałem podaną w instrukcji wartość CV 1021 = 0... i od tego czasu wszystko się rozsypało

Oświetlenie wnętrza zaczęło się włączać razem z oświetleniem kierunkowym pod F0, oświetlenie kabiny nagle pod F4, pełne wyciemnienie jednego czoła też zmieniło numer funkcji, no po prostu totalny dramat.
Pomyślałem, że może przywrócenie ustawień fabrycznych (tj. CV 1019 = 255) rozwiąże problem, ale absolutnie nic to nie zmieniło
W akcie desperacji przeszedłem zatem wszystkie podane w instrukcji CV po kolei, krok po kroku, wpisując do każdego wartość podaną w instrukcji jako domyślną, ale nic się nie zmienia – od kiedy światła „zwariowały”, nic już się nie da zmienić, żadna modyfikacja CV nic nie zmienia
Próbowałem też klasycznego manewru w postaci odłączenia od prądu i ponownego uruchomienia, ale to również nie przyniosło żadnego skutku
Ostatecznie zatem mam totalnie rozwalone funkcje świetlne w modelu, nie wiem, jak wrócić do ustawień fabrycznych, a z dźwiękami i tak się nie pokrywają
Może jest tu jakiś magik, który wytłumaczy mi, co robię źle? Starałem się postępować wg instrukcji, ale może coś mi umyka?