Na zdjęciu zamieszczonym na Facebooku było zdjęcie pudełka z widocznym numerem katalogowym. Niestety nie wiem czy i jaki dekoder został zastosowany.
Przecież to wynika z nr katalogowego. Spisaliście go z tego pudełka?
51450 analog
51452 DCC z PIKO SmartDecoder XP 5.1
51453 prąd zmienny (z dekoderem j.w. bo to dekoder uniwersalny)
PIKO zawsze, jak każda duża firma zwykle nie ujawnia prawdziwego pochodzenia dekoderów, albo inaczej podwykonawcy.
Zwykle to był Uhlenbrock (tfu!), wystarczyło porównać, jak wyglądają. Ale dekodera 5.1 jeszcze nie widziałem, więc nie wiem.
W tym pojeździe wszystkie funkcje świetlne realizowane są poprzez dodatkowe sterowniki świateł. Są one sterowane przez dekoder lokomotywy poprzez SUSI.
No tak, tyle już wiemy. Co wskazuje, że funkcji jest więcej, niż typowo w lokomotywie.
Porównajcie ET21, gdzie zabrakło wyjść w interfejsie PluX22 i pewne rzeczy trzeba było powiązać, np. reflektory długie/krótkie wpływały na oświetlenie kabiny i vice versa. Można było wybrać, co od czego będzie zależało, ale nie mogło być całkiem niezależnie. Tutaj, w EN57, są dodatkowe funkcje, jak oświetlenie filmu z kierunkiem i wnętrza, więc dobrze, że zastosowali SUSI - inaczej byłoby jeszcze mniej możliwości, niż w w/w lokomotywie.
F-ów może i nie zabraknie, zależy ile osobnych dźwięków będzie. Właśnie to chciałbym wiedzieć (ile jest dźwięków włączanych F-ami), bo samo zaprogramowanie dekodera, żeby tak czy inaczej włączał któreś światło, jest do zrobienia.