• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.631 1 0
Jestem w modelarskim raju:love::love::love:
Bardzo mi miło że moja pomoc jest doceniana, a tą naczepę tak szybko przerobiłeś na piękny model(y)
Wracając do modeli;
każdy świetny, ale volvo z Olsztyna..., miazga, bardzo lubię jak pokazujesz drugie życie floty PEKAES.
W nawiązaniu do Twojego zamiłowania do kurników;
Zobacz załącznik 1107865
Jak mawiał jeden z klasyków. Trafiłeś w samo sedno tarczy!

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.631 1 0
Dobry wieczór, Panie i Panowie,

Pozwolę sobie przedstawić Wam kolejny z rozpoczętych jakiś czas temu projektów, który wszedł już w fazę.... produkcyjną.
Scania 141 słubickiej firmy o której napiszę więcej - gdy rozgryzę temat naczepy.
Przed Wami kolejna odsłona wątku pastelowych lat dziewięćdziesiątych.

Udanej sobotoniedzieli
Maciej
20250308_141156.jpg
20250308_141141.jpg
20250308_141212.jpg
20250308_141011.jpg
20250308_195500.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.903 5 0
Zrobiło się pięknie, turkusowo! :D Tak jak już Ci pisałem - świetny patent z tą szybką w prawych drzwiach. Takie smaczki dodają uroku. :) Teraz pozostało czekać na dopełnienie tej świetnej miniatury w postaci naczepy. :)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.631 1 0
Zapowiada się ciekawie. Myślę że tutaj zdradzisz nazwę firmy? Jeśli szukasz pomysłu na następny model, to zobacz film :p
Pomysł z Jelczem Coca Coli jest genialny aczkolwiek obiecałem sobie i przenajświętszej Panience, nie tykać tematu stricte polskiej motoryzacji, bo jest paru Kolegów, którzy robią to nie tylko lepiej i wybitnie ale i z sercem.
Nazwę słubickiej firmy oczywiście, ze podam Wam wszystkim a drobne wyróżnienie @mafo wynika tylko z faktu, że równolegle toczyliśmy dwa śledztwa dotyczące rozszyfrowania napisów, podpowiadając sobie nietypowe rozwiązania czy tropy.
Napiszę o tym w podsumowaniu.
Bo kapitalna historia
A naczepa, frapuje już jedynie w zakresie bazy czyli co i jak na nią poświęcić.

FH-12

Znany użytkownik
Reakcje
2.308 5 1
Piękne klasyki zaprezentowałeś. Już nie mogę doczekać się Scanii podczepionej pod naczepe bo zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19