• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.453 1 0
Tak sobie patrzę i nie mogę się na patrzeć ;) Przepiękne są te Twoje miniatury. Uwielbiam w nich to że są to odwzorowane oryginały. Chociaż wiem że w przypadku bardzo starych modeli bardzo ciężko o oryginalne zdjęcia...
Dziękuję serdecznie. Tak, dokumentacja fotograficzna, to spore wyzwanie i nie jest tajemnicą, że duża pomocą slużą Koledzy Po Fachu. Podobnie na poziomie części trudno znaleźć coś,co odpowiada dokładnie temu, co jeździło w realnej skali. Czasami trzeba kompilować producentów i wspierać się wydrukami by wyglądało.
Rozmawiałem ostatnio z Kolegą, jakby to było gdyby mieć dostęp do części zamiennych herpy i albedo.
Albo dostęp do archiwów.
Się rozmarzyłem
Ech...

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.892 37 4
Nie mam pojęcia, skąd @Kot Prezesa bierze te genialne fotki, ja od długiego czasu prowadzę poszukiwania starych zdjęć lotniczych/mapy bocznic wojskowych przy koszarach w Olsztynie, i mam wrażenie, że Google coraz gorzej chodzi, a masa materiałów znika po prostu z ich serwerów. Tak więc niby z geoportalu w ogóle nie mogę wczytać mapy z 1995. A że temat PeKaEs obserwuję systematycznie chylę czoła za fotki jakie się tu pojawiają. Za modele to wiadomo, majestrzyk, ale wykopać takie materiały zdjęciowe graniczy czasem z cudem.(y)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.453 1 0
Nie mam pojęcia, skąd @Kot Prezesa bierze te genialne fotki, ja od długiego czasu prowadzę poszukiwania starych zdjęć lotniczych/mapy bocznic wojskowych przy koszarach w Olsztynie, i mam wrażenie, że Google coraz gorzej chodzi, a masa materiałów znika po prostu z ich serwerów. Tak więc niby z geoportalu w ogóle nie mogę wczytać mapy z 1995. A że temat PeKaEs obserwuję systematycznie chylę czoła za fotki jakie się tu pojawiają. Za modele to wiadomo, majestrzyk, ale wykopać takie materiały zdjęciowe graniczy czasem z cudem.(y)
Dużo ciekawych zdjęć, można znaleźć pod głównymi wątkami, jako komentarze na grupach zwiazanych z polskim transporterm z zeszlego wieku. Co do zakupu archiwalnych zdjęć fotgrametrycznych z geoportalu, mam spore doświadczenie,.gdyż sam to robię, także z powodu swoich poszukiwań śladów dwóch niedokończonych niemieckich autostrad na terenie obecnej polski.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19