• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Moje klimaty(y)(y) .Jest piękna , ten zbiornik idealnie dopasowany , tylko jeszcze "ludzików Michelin" brakuje i by było idealnie !:)(y)
Dziękuję. Niestety. Tak małych "miszelinów' - jak w oryginale -nie mam. Te od rocco wyglądają gigantycznie w proporcjach. Nawet te slawkowe - znacznie mniejsze - po prostu przytłaczają i zasłaniałaja halogeny i trąby. Żeby zachować plus minus proporcje to grubasy musialyby mieć c.a.milimetr wysokości. Zbiornik powstał z opisu słownego, bo inne zdjęcia tego auta- zaginęły podczas przeprowadzki.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Koniec fotospamu.
Koniec z "Szybkim"
(choć @Sławek13 pomoże wydrukować do naczepy duńską belkę o której dowiedziałem się dopiero dziś)
Niemiej finisz. Zestaw kompletny z taką prostą, w zasadzie mało spektakularną naczepą.
Dzięki za cierpliwość.
@Lec Go (Bartek) - tak, te wyznaczniki wyszły całkiem całkiem, choć nie potrafiłem się do nich zebrać i cieszę się, że posłuchałem @Sławek13 i wygrzebałem gdzieś klasyczną szczoteczkę do zębów.
Specjalnie dla Ciebie wrzuciłem jeszcze chlapacze z logo scanii. Wiem, ze lubisz takie smaczki.
Ja zresztą też.

Dobrego wieczoru Wszystkim
20240607_184310.jpg
20240607_184500.jpg
20240607_184331.jpg
20240607_182039.jpg
20240607_184244.jpg
20240607_184220.jpg
20240607_154454.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.290 67 1
Chlapacze z napisem scania bardzo fajne , ale mi w oko wpadł inny szczegół . Te oczka do przeplecenia plandeki na przodzie naczepy . Fenomenalna rzecz . Cieszę się że wybrałeś naczepę od ALBEDO , myślę że żadna inna by tak się nie spasowała .Te przetłoczenia plandeki zrobili genialne . Te duński zderzak to będzie taka przysłowiowa wisienka na torcie .

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Chlapacze z napisem scania bardzo fajne , ale mi w oko wpadł inny szczegół . Te oczka do przeplecenia plandeki na przodzie naczepy . Fenomenalna rzecz . Cieszę się że wybrałeś naczepę od ALBEDO , myślę że żadna inna by tak się nie spasowała .Te przetłoczenia plandeki zrobili genialne . Te duński zderzak to będzie taka przysłowiowa wisienka na torcie .
Serdeczne dziękuję bardzo Bartku. Mam coś jeszcze, bo prócz tylnej belki wpadłem wreszcie na pomysł jak dodatkowo zamontować przednie chlapacze na przednim zderzaku,.co wydawało się nie do końca latwym zadaniem, bo zderzak ten nie jest w linii prostej. Poświęcę temu trochę czasu i gdy skończę, wrzucę zdjęcie. Tymczasem - inny drobiazg. Szafka w połowie wydruk w połowie hips. Taka hybryda..
Co do oczek, w końcu do nich dorosłem. Nadają więcej realizmu.
Podobnie naczepa albedo. Wystarczyło dobrze pomalować, dodać klamry z pasami i zaczęło to inaczej wyglądać

Pozdro.
20240607_224318.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.448 1 0
Model Scanii rewelacja . Modelarskie szaleństwoo_O . Bardzo dobra robota . Podoba mi się (y)(y)
Bardzo mi cholernie miło. Dziękuję

Takie dodatki właśnie robią robotę przy odbiorze wizualnym modelu. Pięknie to zrobiłeś. (y)
Diabeł tkwi w szczegółach.
Dziękuję Macieju.

Znowu Maćku nie zawiodłeś:)bo model z tymi wszystkimi dodatkami wygląda rewelacyjnie(y)kawał dobrej robota.gratuluję
Dziękuję.
W ustach faceta od koronkowej roboty, brzmi jak mocny komplement.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19