• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

FH-12

Znany użytkownik
Reakcje
2.152 5 1
Ten temat przyzwyczaił do tego, że zawszę jest tu "grubo" i z każdą prezentacją poprzeczka jest podnoszona do góry. Scania jest zrobiona na wysokim poziomie, bardzo podoba mi się dbałość o szczegóły bo to one robią zawszę największą robotę. Czekam na kolejne projekty. ;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.447 1 0
Ten temat przyzwyczaił do tego, że zawszę jest tu "grubo" i z każdą prezentacją poprzeczka jest podnoszona do góry. Scania jest zrobiona na wysokim poziomie, bardzo podoba mi się dbałość o szczegóły bo to one robią zawszę największą robotę. Czekam na kolejne projekty. ;)
Dziękuję. Doceniam i zwyczajnie się cieszę na takie słowa.

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.759 4 0
Dziękuję Sławku. Wydaje mi się, że względem dobrze rozumianej oszczędności w estetyce modelu, nadajemy na podobnych falach. Tym bardziej, że dobrze pamiętam z piotrkowskiej wystawy Twoją kolekcję a z niej pewną perełkę;)
:D Prawda jest taka, że żaden fabryczny model nie może równać się z Twoim... :) Mam jedną ciekawą Scanię H serii 3, zrobioną przez kogoś, może kiedyś pokażę...

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.447 1 0
Ostatni Saviem 280 T.
Zgodnie z planem, który kosztował mnie dużo czasu, nerwów i potu.
Niemniej dużo nauczył, zwłaszcza w kwestii powtarzalności, ostrożności i materiałoznawstwa.
Jednym z najważniejszych aspektów jest fakt, że fundamentem, była po prostu współpraca.
Od dokumentacji, poprzez kalkomanie, blaszki i dodatki.
Dzięki paru Kolegom udało mi się jakość spiąć w całość.

Numery rejestracyjne i inwentarzowe oryginalne - odpowiadające realnym autom.
Tu ukłon w kierunku paru emerytowanych kierowców Pekaesu lub ich synom i wnukom.
Dziękuję.
20240701_235956.jpg
20240701_235846.jpg
20240701_235342.jpg
20240701_235256.jpg
20240701_235433.jpg
20240701_235513.jpg
20240701_235917.jpg
20240702_093646.jpg

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.703 5 0
Fajnie rozrasta się Twoja kolekcja Maćku! Nie bedę ukrywać, że pojazdy które odwzorowujesz siedzą mi gdzieś w czeluściach modelarskich szarych komórek. To pokłosie "studiowania" w młodych latach książki, dla mnie wtedy "biblii" Zdzisława Podbielskiego: "Samochody ciężarowe specjalne i autobusy". Jak patrzę na Twoje modele, to wracają wspomnienia z dzieciństwa :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19