• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.503 109 2
Kolejne piękne modele, fajnie że masz główny temat swojej kolekcji i prac modelarskich przez to stałeś się mistrzem w tym co robisz i bez wazeliny bardzo przyjemnie mi się ogląda Twoje prace.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.562 1 0
Nie tylko pekaesy czyli puszki z paprykarzem.
Te modele pochodzą z samego początku przygody z dłubaniem. Patrzę na nie sympatią ale też z dystansem. Na czymś trzeba było się zacząć uczyć.
Do brzegu jednak.
Nomen omen. Po pierwsze tematyka nadmorska. Czyli PLO z F12 - stką i Bunkrem
20230103_202045.jpg
20230103_202326.jpg
20230103_202111.jpg
20230103_221316.jpg
20230103_202309.jpg
a z drugiej strony PKS Opole Lubelskie czyli pekasowskie F89 na emeryturze.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.562 1 0
Kolejne piękne modele, fajnie że masz główny temat swojej kolekcji i prac modelarskich przez to stałeś się mistrzem w tym co robisz i bez wazeliny bardzo przyjemnie mi się ogląda Twoje prace.
Dziękuję. Tak, zgadzam się, i chociażby się czasem chciało, nie sposób wyspecjalizować się w wielu dziedzinach. Unikam dwóch przykazań dekalogu Janusza.
1) Kto, jak kto, ale na wszystkim to ja się znam najlepiej
2) Nie znam się, to się wypowiem;)
Pozdro Serdeczne.
Przyjmuje pochwalę. Zwłaszcza, że od Ciebie.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
Kuuuuu....a:eek:o_O, Maciek, po ostatniej prezentacji leżę skulony z kciukiem w ustach jak ten koleś z fajek co to przed impotencją ostrzegająo_O
Zdjęcie tego Volva z PKS jest w moim top 10 ulubionych fotek sprzed lat, nawet już puszkę Itela z athearna namierzam.
Oczywiście renówki i bunkry z poprzednich prezentacji też miażdżą system, ale PLO i eks-pekaesy to jest to(y)(y)(y)
Szacun(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.182 387 20
Modele w barwach PLO bardzo ciekawe. Co prawda te kontenery powinny być brązowe, ale... ;)
Możesz jeszcze pokusić się o zrobienie paru otworów w ramie podkontenerówki, to bardziej urealnisz zestaw.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.562 1 0
Kuuuuu....a:eek:o_O, Maciek, po ostatniej prezentacji leżę skulony z kciukiem w ustach jak ten koleś z fajek co to przed impotencją ostrzegająo_O
Zdjęcie tego Volva z PKS jest w moim top 10 ulubionych fotek sprzed lat, nawet już puszkę Itela z athearna namierzam.
Oczywiście renówki i bunkry z poprzednich prezentacji też miażdżą system, ale PLO i eks-pekaesy to jest to(y)(y)(y)
Szacun(y)
Modele w barwach PLO bardzo ciekawe. Co prawda te kontenery powinny być brązowe, ale... ;)
Możesz jeszcze pokusić się o zrobienie paru otworów w ramie podkontenerówki, to bardziej urealnisz zestaw.
Maćku, Tak zrobię przy następnych "Oceanicznych" W kwestii kontenerów, przyjechały z Łotwy od kolegi Modrisa, a co przygód przy tym mialý, to wybaczyłbym im nawet kolor różowy;)
20221031_133044.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.182 387 20
W kwestii kontenerów, przyjechały z Łotwy od kolegi Modrisa,
Wiem i znam te kontenery. Też kupiłem jak się pokazały, ale kolor mi nie pasuje i leżą w pudle z częściami. Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego jeżeli jakiś producent zaczyna wytwarzać elementy w skali, to nie zrobi ich tak jak wyglądały w oryginale. Dopiero ostatnio, jak rozpowszechniły się drukarki 3D to zaczęło to się zmieniać.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.562 1 0
Szacun(y)
Tomaszu, Było tak. Mnie też to zdjęcie trafiło! Zatem Itela 20- stkę szukałem ...
volvo_f12_plo_23.jpg
comment_WmfPf5ttZxrS19sOzDlpCJ1LAV0GgUyX.jpg
wszędzie. Pisałem nawet do kolegi z Holandii co się w tych kontenerach specjalizuje. Pomógł jedynie -albo bardziej aż - przy rozwikłaniu zakładki drugiego czyli Flexi Van'a, którego wyszperał ze swojej kolekcji. Parę dni później za grosze trafiłem w Niemczech herpowskiego Itela 20ft i drugiego 40-sto.
Ten drugi pójdzie na F12 w barwach PLO

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.562 1 0
Wiem i znam te kontenery. Też kupiłem jak się pokazały, ale kolor mi nie pasuje i leżą w pudle z częściami. Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego jeżeli jakiś producent zaczyna wytwarzać elementy w skali, to nie zrobi ich tak jak wyglądały w oryginale. Dopiero ostatnio, jak rozpowszechniły się drukarki 3D to zaczęło to się zmieniać.
Wiesz, Maćku, to temat na duże piwo. Zasadniczo zgodzę się z Tobą ale podejrzewam, że wynika to z faktu, że Ty wrzucisz do pudla, ja zagryzę zęby, pomruczę pod nosem wstawię na model, a pozostali klienci - nie zauważą różnicy. Modris robi głównie pod kolejki, może powierzchownie potraktował wątek samochodziarski?
Nie wiem.
Przy kolejnych będę mu męczył bułę;)
Pozdrawiam Macieju.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
Jest fajny set Athearna z itela 2x20 i 1x40, ale wczoraj zlicytowałem taki model gdzie mi potrzeba tlenkową 20' Cronosa albo 30' bulka z NB, w tym drugim przypadku jest łatwiej, ale krótkiego Cronosa zrobiło tylko roco lata temu. Ogólnie ciężko o puchy z IV epoki we współczesnej jakości.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19