• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Cześć przy niedzieli.

Na szybko - bo w biegu przed seansem "Kleksa"
Trzy pieczenie na jednym ogniu.
Po pierwsze @mafo - swobodne skojarzenie w temacie Jelczy.
Wisz Pan - Rozumisz;)
Producentem jest SL-Diorama. Model na specjalne zamówienie.
Dlaczego? @Drzewiarz coś dla Ciebie ;)
Spójrz na blachy;)

@Lec Go (Bartek) Jelcz- Steyr myślę, ze mieści się w kategorii lat 90-tych.
(Nawiasem sprawy spisałem wczoraj listę potencjalnych przewoźników do uchwycenia na modelach i uchylając rąbka tajemnicy - to dla Ciebie @Drzewiarz - jest wśród nich zielonogórski Pektrans ...ale to melodia przyszłości.

Udanego dnia Dziewczyny i Chłopaki
20240204_105351.jpg
20240204_105321.jpg
20240204_105106.jpg
20240204_105126.jpg
20240204_105612.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Jak to bywa w naszej skali - drobny szczegół zmienia wszystko! :D Ten dumny napis STEYR pasuje tu idealnie a forma naczepy jest idealna. :)
Dzięki, to w zasadzie jakiś przemalowany złom modelarski. Lekko przybrudzony. Chyba B&S. Kolega Jean Luc Piórkowski ma talent do wygrzebywania mi jakiś takich dziwnych wynalazków. Ma nosa nie tylko do wina i spleśniałych serów.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.306 67 1
Ten jelcz kapitalnie wygląda . Ta naczepa idealnie do niego pasuje . Nie wiem dlaczego ale oczami wyobraźni widzę jakiś przydrożny zajazd z barem w którym jest pyszna grochówka , a na parkingu stoją te maszyny .

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.393 2 0
Parę dni nieobecności na forum a tu takie rarytasy się pojawiają:)Man Omega wygląda kapitalnie ale ten Jelcz to już mistrzostwoo_Ogratuluję takiej pracy modelarskiej(y)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Czuję się w tym wątku jak ten facet z ostrzeżenia o impotencji na fajkach, k#@!a,, ja myślałem że jestem modelarzem bo szybki z ogórka wyjąłem:eek:
Zobacz załącznik 1033367
Ej, ale to kolega Stanisław tegoJelcza wykonał;)
A wyjecie szybek z brekiny - to -jak mawiała z uznaniem moja ulubiona koleżanka że studiów - nie w kij pierdział;;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
W odpowiedzi na wiele pytań spływających do siedziby szczecińskiej szkoły modelarskiej ( na jednym ze zdjęć nasze centrum dowodzenia) odpowiadam, że z Gorzowem czuję się związany bliżej niż z Zieloną, bo nie dość, że ukończyłem tam liceum to mieszka tam moja kochana Mama i paru fajnych kolegów.
@Drzewiarz specjalnie dla Ciebie auto na rejestracjach miasta w którym też studiowałem i miałem dwie dziewczyny.
Na kolejnym zdjęciu, kolejny spontaniczny - tym razem "ciężki temat"
Będzie się działo.
Trzymajcie się

P.s @Tomek M. wiadomix!
img_1_1707236911854.jpg
20240205_165133.jpg
20240206_154929.jpg
img_1_1707214840062.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19