• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Rozumiem, że na pierwszym zdjęciu centrum dowodzenia jakąś kotłownią (atomową) ? :ROFL:
Rosnera to ja się u Ciebie nie spodziewałem, ale w sumie - dlaczego nie? :D

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Rozumiem, że na pierwszym zdjęciu centrum dowodzenia jakąś kotłownią (atomową) ? :ROFL:
Rosnera to ja się u Ciebie nie spodziewałem, ale w sumie - dlaczego nie? :D
Zgadnij, który to Broda?
Rosner - jeden z dwóch- ma poprawiony błąd herpy, która wypuściła go z oznaczeniem modelowym 2235 a zgodnie z prawdą powinna 1835. Dodatkowo dostał rejestracje jednego z aut polskiego oddziału. Niestety chyba był to model SK.

Ostatnio edytowane:

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.028 108 2
Maciek za ten Gorzów to się nie obrażaj bo całe dzieciństwo się mówiło że jak wariat to do Gorzowa w końcu jest tam najsławniejszy obiekt typu medycznego skierowany dla nadwrażliwych i niedocenionych :) :) ;)
Tego Pipera to szkoda malować , może się zamienimy poszukam inną kabinę w to miejsce ;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Maciek za ten Gorzów to się nie obrażaj bo całe dzieciństwo się mówiło że jak wariat to do Gorzowa w końcu jest tam najsławniejszy obiekt typu medycznego skierowany dla nadwrażliwych i niedocenionych :):);)
Tego Pipera to szkoda malować , może się zamienimy poszukam inną kabinę w to miejsce ;)
Ja się za Gorzów nie obrażam ale pamiętaj, że na ścianie hali sportowej na ulicy Czereśniowej widniał napis: Bóg wybacza - Stilon nigdy!
Nawiasem sprawy - jak za smarka trenowałem w stilonowskiej drużynie waterpolo, to na treningi chodziliśmy przez teren wariatkowa (wbrew woli rodziców)
Pamiętam poobcinane konary na wysokości umożliwiającej wyhuśtanie się rekonwalescentów tego szpitala w ramach ostatniej rozrywki
Miałem fajne dzieciństwo.
Częściowo w Gorzowie;)

Napisałem do Andrzeja.
Z miejsca kazał ułaskawić Pipera.
Masz to.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Cześć.

Drobna aktualizacja.
@Drzewiarz znalazłem zdjęcie dawcy rejestracji dla Mojego Rosnera. Tak, @Slavi - mocno mi ta firma gra w duszy, bo te przestrzenne konfiguracje są naprawdę fajne i... trudne do odwzorowania.
Nawiasem sprawy, jak ktoś ma wolną plandekę w złomie modelarskim, to chętnie się przyjrzę.
Pierwszy Rosner w Mercedesie SK dotarł do mnie po "lekkich" przejściach.

Do rzeczy. Na warsztacie kolejny dziwak z floty Pekaesu.
Był jeden. Z napędem 6x4
Ciągał ciężary.
Ten noteboom ze zdjęcia do jedynie przymiarka.
Docelowo będzie goldhofer a jak da bóg i partia - dwa goldhofery.

Tymczasem borem lasem
historia_ciezarowki_polska_1996_6 (1).jpg
20240207_105536.jpg
20240207_175956.jpg
20240207_172051.jpg
20240207_182502.jpg
20240207_182303.jpg
20240207_183201.jpg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Zdjęcie Rosnera - świetne. Taki okaz w H0 to było by coś! ;)
Dalej, to już tylko lepiej. Kolejny ciekawy projekt. :) Silnik osiemnastocylindrowy! :eek: Ładne "maleństwo" ...

Drzewiarz

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.773 14 0
Czuję się bardzo usatysfakcjonowany umieszczeniem zielonogórskiego modelu, dziękuję (y):) Rosner prezentuje się zacnie. Ostatnio jednak rzadko bywam w Grünbergu, więc nie spotykam ostatnio aut tego przewoźnika. ;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Czuję się bardzo usatysfakcjonowany umieszczeniem zielonogórskiego modelu, dziękuję (y):) Rosner prezentuje się zacnie. Ostatnio jednak rzadko bywam w Grünbergu, więc nie spotykam ostatnio aut tego przewoźnika. ;)
Mnie też tam dawno nie było, ale te nietypowe zestawy wciąż mi działają na wyobraźnię. Mam gdzieś nadzieję, że znajdę czas na to by się porwać na jakiś projekt właśnie z tą firmą. Prędzej jednak - tak jak wspominałem- ruszę z jakimś Pektransem - bo po Peribie i Omedze, zostanie mi jakieś F90 z zapasów.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Ostatnio często mam rozładunki w Zielonej Górze obok bazy Rosnera i powiem, że firma bida z nędzą się zrobiła. Aut nie wiele stoi i mocno zmęczone.
Ale i tak pewnie znacznie nowsze niż te, które mnie interesują. Mam gdzieś skiittane fajne foty z ich zestawem. Wiesz, chuda buda z kurnikiem i okrągłym okienkiem w styku okrętowego bulaju. Chyba 814-stka plus przyczepa tandem na jednej osi.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19