• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.306 67 1
Pięknie to volvo wyszło . Tak teraz myślę że w naszym kraju już paru Modelarzy robiło auta w malowaniu PEKAES . Jedna Ty jako pierwszy sięgasz po te samochody które się jeszcze swoich miniatur nie doczekały . Kibicuję Twojej głowie i ręcą oraz czekam czym nasz jeszcze zaskoczysz .

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Co tu się rozpisywać kapitalny model, co do mocowania ładunku to nawet dosć ciężka V18 potrzebuje kilku łańcuchów :)
Popieram ale w miejscu V18 - stki ma być inny ładunek i on będzie zamontowany pasami... A o łańcuchach nawet nie pomyślałem a chyba mam gdzieś od haulera. Widzisz, dobrze, że mi przypomniałeś;) Dziękuję Marcinie

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Cześć Wam.
Adam vel @Lyntog spytał tak. -Ale ty wiesz, że herpa robiła też w pełni przeszklone F8-mki?
Słusznie, niemiej ja takiej francy na stanie nie miałem, więc, trzeba było samemu oszklić.
No ale w jakimi celu?
Ano w takim, że powoli dojrzewam do jednego ze starszych modeli Pekaesu, który od dawna planowałem, modelu o który poskusilo się już parę osób, ale ja miałem trochę inną koncepcje i ona przy pierwszym moim podejście nie do końca się udała.
Także ponawiam.
Saviem 280TU

Od początku jednak.
1) Kierunki - w Saviemie były pionowo i na innej wysokości niż w bazowym Manie F8
2] Manetka zmiany biegów- w kolumnie kierownicy.
Nie poszalałem. Odzyskałem te pierwotną.
3) Grill
4) O kabinie iuz marudziłem
5) Firaneczki
6) Naczepa też przechodzi lekką modyfikację.

To tyle na start.
Trzymajcie się zdrowo.
20240220_155605.jpg
20240220_090947.jpg
20240220_005415.jpg
20240220_005755.jpg
20240220_085033.jpg
20240220_101840.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19