• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.036 108 2
Maćkowi służy czas wolny, ja swoje produkty polonezo i fiato podobne nawet pomalowałem i już rok czekają na to by zrobić z nimi coś :) :) :)
Naczepa fajna ja bym z belki jeszcze wyskrobał lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej , sorry zawsze musze się czepiać :)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Dać chłopu trochę wolnego to modelami jak z armaty wali :D Po drugie primo to widzę że z Ciebie taki Szczeciński Macgyver , z niczego robisz coś .
Tak, udało mi się wykorzystać chwilę spokoju. Z drugiej strony, to Córki też czasem zmotywować potrafią. Zagadać, podpytać, komplementem rzucić. Zwłaszcza jak coś chcą;)
P.s W załączniku rama ala McGyver;)
20240124_185440.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Z takiego prymitywnego modelu, jakim oryginalnie jest ta naczepa, zńrobić takie dzieło sztuki, to chyba tylko Maciek potrafi :D
A jak mi pokazywałeś, jak zrobiłeś skrętne osie w naczepie do gabarytów, to co? Kij od kaszanki;)
Nawiasem sprawy, też mi kiedyś Podpowiedziałeś, że można dość łatwo przenosić trzpień. Także Wiesz.... ;)
Dziękuję - jednym słowem

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Pytanie o te wydruki z GPM czyli produkty FSO. Dobrze trzymają wymiary względem oryginałów?
Trudno mi jednoznacznie stwierdzić. Nie mierzyłem ich precyzyjnie. Fiat wydaje się wyglądać nieco lepiej. Zresztą te skorupki są z początku produkcji GPM-u. więc pewnie cierpią na choroby wieku dziecięcego no i nie jest to brekina czy herpa;) Trzeba będzie (i już zacząłem) włożyć w nie więcej pracy niż tylko proste złożenie i pomalowanie. Dużym plusem jest dla mnie, to, ze nie jest wszystko w jednej bryle. Napiszę więcej jak do nich wrócę i z nimi skończę.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.454 1 0
Cześć Wam.

W telegraficznym skrócie.
Jumbo udające Fruehaufa już bardziej udawać nie będzie, bo gdybym prócz tylnej belki zechciałbym jej poprawiać, to trzeba byłoby też mocniej popracować nad przodem.
A do tego to najbardziej nadaje się roco.
A i nie chce mi się, bo to na dobrą sprawę- naczepa o statusie ładunku - może inaczej - lepszego tła.

Kontynuując wątek tego typu naczep, wygrzebałem inny wiszący od jakiegoś czasu projekt.
@Lec Go (Bartek) - nie mów jaki, zobaczymy, czy ktoś inny zgadnie;)
Także naczepa w warsztacie a ciągnik już niemal gotowy
Nawiasem sprawy w rynkiem wtórnym modeli i złomu modelarskiego, to chwilami niezła zabawa.
Kupujesz coś, co przyda się do modelu a tu ...zonk
Czegoś nie ma coś pęknięte czy też kleju nawalona tak jakby ktoś budował z niego wał przeciwpowodziowy.
Niemiecki zazwyczaj

Dobra, jak mawiał kolega brygadzista na widok ładnych dziewczyn.
Koniec gadania
Przerwa na patrzenie!

20240201_142427.jpg
20240201_142122.jpg
20240130_203258 (1).jpg
20240201_142057.jpg
20240201_142654.jpg
20240131_141601.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19