• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Uff, już się bałem po pierwszej fotce że chciałeś tak fajnego i nietypowego madziara przemalować na coś innego, ale Ty go tylko upiększyłeś.

Bardzo szanuję ten naród, bo opowieści o naszej przyjaźni nie są z palca wyssane, i nawet w czasie IIWŚ pomimo tego że grali w innej drużynie
to nam Polakom bardzo dużo pomogli, mam nadzieję że oprócz Krakowa jeszcze kilka innych miast się zdecyduje na pomnik Pala Telekiego,
nadchodzą takie czasy ze kilka cokołów się powinno zwolnić;)
Będąc kiedyś na wczasach nad Balatonem dosyć mocno mnie spiekło, nie żebym odleciał za bardzo na słońcu po ich Tokajach i okolicznych
innych równie dobrych winach, to też, no ale przede wszystkim słońce:LOL:, w każdym razie założenie wieczorem koszuli żeby można było coś iść zjeść do knajpy było niemożliwe, poszedłem bez, jako że tam głównym językiem porozumiewania się z turystami był niemiecki, to przy składaniu zamówienia kelnerka mi powiedziała że mam iść założyć coś na siebie bo nie zostanę obsłużony, wtedy szwagier jej tłumaczy że mówimy po niemiecku bo po Polsku się pewnie nie dogadamy (Szwagier mieszka 30 lat w Hamburgu), kelnerka bez słowa się obraca na pięcie po czym po dwóch minutach przynosi cytrynę przekrojoną na pół i mówi żeby skropić sokiem pęcherze, po czym przyjmuje zamówienie.
No a poza tym sam wiesz; Raba, Csepel, Ikarus, bogracz, gulasz..., jest ich za co lubić.
Sorry za off top
Bardzo lubię Twoje oftopy.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
Mam kilka fotek skradzionych z węgierskich stron, bardzo mi się podoba saurer jaki u nich był użytkowany, bunkra sciągnąłem ze względu na puszkę z Hamburga, no i mack f, najbardziej europejski z jankeskich trucków, nie mogę się doczekać ąż brekina się za to weźmie;
04.jpg 333.jpg mack f hungarocamion.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.025 5 0
Bardzo ciekawa jest ta zabudowa. Muszę przyznać, że nie wiedziałem o jej istnieniu. Model prezentuje się wyśmienicie! Chciałem przyczepić się do "przeskalowanej" gwiazdy, ale widać, że taka też występowała w oryginale :)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Tak, Tomaszu - ciekawa. Niestety model herpowski jest kompilacją dwóch rzeczywistych kabin i na dobrą sprawę, można byłoby pokusić o ich podmiankę w komplecie ze zderzakiem, grillem i gwiazdą. Jako ,że trochę mi teraz zabełtałeś błękit w głowie i zaczynam się zastanawiać czy dopieścić mercedesa w granicach sztuki modelarskiego kompromisu czy łapać za spawarkę i szukać dawcę nieco lepszej kabiny?
Pozdro serdeczne wraz ze zdjęciami
Ackermann Collage.jpg
20130531T112550-1-1.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Piątkowe cześć Wszystkim.
Zgodnie z planem - to przedostatni telewizor w kolekcji.
Zapowiadany niedawno kolejny dziwny zestaw z nietypową naczepą Jumbo wyciągniętą z szuflady przez kolegę Piórkowskiego i przywiezioną specjalnie do Piotrkowa.

Naczepa ma tak naprawdę kalki tymczasowe bo o ile z daleka wyglądają jeszcze znośnie, to z bliska widać, że drukarnia nieco pokpiła sprawę.
Ale o tym w następnym odcinku.

Udanego weekendu, Koledzy.
20231020_171957.jpg
20231020_000724.jpg
20231020_172154.jpg
20231020_161201.jpg
20231020_172331.jpg
20231020_160508.jpg
20231020_161307.jpg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Powiem Ci szczerze że zaczynam się bać tych reguł szkoły szczecińskiej tym bardziej że robimy coś całkiem niezależnie i bez ustaleń a wychodzi bardzo podobnie, to chyba kwestia klimatu :):):)
Marcinie, spokojnie - ja też się boję- zrobimy zapis o sałatce ze śledziem, tajnej recepturze na wyjątkowo dobry paprykarz oraz regułami rozstrzygania sporów honorowych za pomocą broni białej;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19