• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 1 0
Nie bądź taki skromny;)umiejętności to już masz tworząc takie cacka w swojej kolekcji a te z szuflad na pewno doczekają się prezentacji ja w to wierzę:)
Dziękuję skromność wynika z faktu, że dopiero odkrywam wiele technik, materiałów, narzędzi i sposobów jak z nich efektywnie korzystać. Z wielką radością coś tam nowego wymodzę, coś tam poskładam;) Pozdro.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 1 0
Jó reggelt kollégák!
Przed Wami Mercedes Benz 1626 GLZ w zabudowie przestrzennej Ackermann-Früehauf.
Nie wszystko poszło zgodnie z planem... ale jak usłyszałem w Piotrkowie - modelarstwo to sztuka kompromisu.
Chcąc nie chcąc - zmuszony byłem pójść na skróty. Nawiasem sprawy, gdyby komuś w herpie zechciało się połączyć moduły występujące w innych modelach, to urealniłoby wiele modeli. Przynajmniej z mojej perspektywy kolekcjonera staroci.
Doszły mnie słuchy, że w nowszych produkcjach, też bywa śmiesznie.
Udanej niedzieli czyli Kellemes vasárnapot
20231105_151341.jpg
20231105_003233.jpg
20231105_003423.jpg
20231105_003454.jpg
20231105_003526.jpg
20231105_151542.jpg
20231105_151401.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 1 0
Zabudowa oraz malowanie bardzo mi się podoba (nagyon szeretem) :D Świetna robota (y)
Mam tylko pytanie, cóż to za dwa elementy zielone są na końcu podwozia solówki? (fogantyúk?) ;)
Dziękuję za pochwałę.
Doceniam.
Co do dwóch elementów, to część, kompromisowego rozwiązania herpy - które trochę przypomina i trochę udaje - realne oraz te zastosowane w innych modelach...herpy.
Zapraszam Twoje oczy do poniższej fotolektury.
Pozdro.
20231105_201239.jpg image0smk8.jpg glz_zabudowa.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.760 1 0
Kapitalnie wyszedł Ci ten Mercedes po twoich przeróbkach Maćku(y)gratuluję.
Dziękuję, Maćku. Cieszę się bo taki miałem nieśmiały pomysł, by z tego brzydkiego kaczątka wyciągnąć ile się da. Przeszarżowałem nieco z tyłem i oryginalny dekor na zadek przyczepy, trzeba będzie przeprojektować i wydrukować w nowszej wersji. Ale to melodia przyszłości. Fajnie, że @Brodagaz tak słusznie męczył mi bułę, bo przy takich modelach uszczelki boczne robią kolosalną różnicę. Firanka w kurniku, podpatrzona na jednej z niemieckiej grup kolekcjonerskiej....
Pewnie coś w mu tam jeszcze dorobię, jakiegoś leniwego sobotniego popołudnia.
Tymczasem borem lasem.
Serdeczne pozdro

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19