• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

Drzewiarz

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.941 15 0
Zaczynamy zbierać Renówki na makietę, gdyż generalnie przyjdzie czas na PEAKES :) Jednakże istnieje możliwość, że wcześniej szkoła szczecińska wykończy mnie nerwowo jakością swoich prac ;):p Świetne są i tyle w temacie! (y)(y)(y)
Mam jednakże pytanie z zakresu Paprykarza szczecińskiego, czy były jakieś naczepy z jego wizerunkiem? :niepewny:

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Zaczynamy zbierać Renówki na makietę, gdyż generalnie przyjdzie czas na PEAKES :) Jednakże istnieje możliwość, że wcześniej szkoła szczecińska wykończy mnie nerwowo jakością swoich prac ;):p Świetne są i tyle w temacie! (y)(y)(y)
Mam jednakże pytanie z zakresu Paprykarza szczecińskiego, czy były jakieś naczepy z jego wizerunkiem? :niepewny:
To jest kapitalne pytanie. Podejrzewam, że sam paprykarz rozwożony był taborem Transoceanu będącego jedną z firm w strukturze Zjednoczenia.
Wypada też zadać sobie pytanie, czy paprykarz potrzebował reklamy? :)
Myślę, że podobnie jak kawior - nie;)))

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Mam kilka fotek skradzionych z węgierskich stron, bardzo mi się podoba saurer jaki u nich był użytkowany, bunkra sciągnąłem ze względu na puszkę z Hamburga, no i mack f, najbardziej europejski z jankeskich trucków, nie mogę się doczekać ąż brekina się za to weźmie;
Zobacz załącznik 1007092 Zobacz załącznik 1007093 Zobacz załącznik 1007094
@Tomek M. , mój wątek to jeszcze coś dorzucę. Z mojej wiedzy kierowcy węgierscy chcąc wycisnąć z silnika jak najwięcej nie krzyczą do kolegi siedzącego za kierownicą " daj k..wie miodu! a daj k...wie gulaszu! Tak właśnie jest. Sprawdzone info. Kolega mówił.
Na załączonej dokumentacji, coś poszło nie tak.
Most_1371748_Fotopolska-Eu.jpg Most_1371749_Fotopolska-Eu.jpg Most_1371750_Fotopolska-Eu.jpg Most_1371755_Fotopolska-Eu.jpg Most_1371754_Fotopolska-Eu.jpg

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.240 69 0
@Tomek M. , mój wątek to jeszcze coś dorzucę. Z mojej wiedzy kierowcy węgierscy chcąc wycisnąć z silnika jak najwięcej nie krzyczą do kolegi siedzącego za kierownicą " daj k..wie miodu! a daj k...wie gulaszu! Tak właśnie jest. Sprawdzone info. Kolega mówił.
Na załączonej dokumentacji, coś poszło nie tak.
Zobacz załącznik 1008606 Zobacz załącznik 1008607 Zobacz załącznik 1008608 Zobacz załącznik 1008609 Zobacz załącznik 1008610
Znam te zdjęcia, ja je co prawda pobrałem ze względu na na tatrę 138, madziar to taka wisienka na torcie.
Kończąc Hugarocomionowy off-top masz jeszcze Saurerka, Scanię i widoczki z portu w Świnoujściu;
MED_0015863236.jpg MED_0016885436.jpg winoujcie-1969-11-port-w-winoujciu-nz-zaadunek-ciarwek-na-prom-pasaersko-adunkowy-mf-motor-fer...jpg winoujcie-1969-11-port-w-winoujciu-nz-zaadunek-ciarwek-na-prom-pasaersko-adunkowy-mf-motor-fer...jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.573 1 0
Maciek czy są jakieś modele pekaes-u których nie masz:niepewny:bo co koledzy dodadzą jakieś zdjęcie orginału to ty zaraz model prezentujesz;)i ten Eurotech z naczepą w rzadko spotykanym malowaniu wygląda kapitalnie(y)gratuluję.
Maćku, tak są takie. Precyzując jednak. Część z nich - tak jak ten zestaw z beczką oraz autotransportery- jest w trakcie metamorfozy. Część w podzespołach siedzi w głębokich szufladach i albo czekają na lepszą dokumentacje albo na wenę. Trudno zrobić auto mając jedno zdjęcie z daleka i parę potwierdzonych o nim informacji. Do paru modeli muszę dorosnąć i nabrać umiejętności.
P.s. Za Jubileuszówke Trailora - dziękuję ale to głównie zasługa autora kalkomanii.

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.478 2 0
Maćku, tak są takie. Precyzując jednak. Część z nich - tak jak ten zestaw z beczką oraz autotransportery- jest w trakcie metamorfozy. Część w podzespołach siedzi w głębokich szufladach i albo czekają na lepszą dokumentacje albo na wenę. Trudno zrobić auto mając jedno zdjęcie z daleka i parę potwierdzonych o nim informacji. Do paru modeli muszę dorosnąć i nabrać umiejętności.
P.s. Za Jubileuszówke Trailora - dziękuję ale to głównie zasługa autora kalkomanii.
Nie bądź taki skromny;)umiejętności to już masz tworząc takie cacka w swojej kolekcji a te z szuflad na pewno doczekają się prezentacji ja w to wierzę:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19