• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

SP47-001

Aktywny użytkownik
Reakcje
245 12 4
Cześć Wszystkim.
Przed Wami. "Jeden z pięciu".
Man 26.402 w barwach Pekaes Warszawa.
Jeden z modeli, którego kończąc chciałem zrobić od początku.
(są jeszcze takie, które chciałbym wyrzucić przez okno, a potem udawać przed dozorcą, że to nie moje. - Patrz Pan. Leży, wypadło, pewnie temu dziadowi, spod trójki
Ale go lubię.
Dziada spod trójki, Dozorcę i tego Man'a

Spokojnego wieczoru
Maciej Nowopolski Zobacz załącznik 940332 Zobacz załącznik 940333 Zobacz załącznik 940334 Zobacz załącznik 940335
Cześć,

Fajnie, że postanowiłeś wrzucać swoje prace i tu na forum, bo naprawdę jest co oglądać. Bardzo mnie to cieszy kiedy widzę owoc swojej pracy (kalkomanie) na Twoich modelach. Czekam na kolejne "wrzutki" w tym wątku. :)

Pozdrawiam
Igor

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.543 1 0
Cześć,

Fajnie, że postanowiłeś wrzucać swoje prace i tu na forum, bo naprawdę jest co oglądać. Bardzo mnie to cieszy kiedy widzę owoc swojej pracy (kalkomanie) na Twoich modelach. Czekam na kolejne "wrzutki" w tym wątku. :)

Pozdrawiam
Igor
Witaj Igorze. To fakt, sporo z Twojej pracy jest na nich widoczne. Począwszy od różnych krojów logo, kończąc na rejestracjach odpowiadających realnym autom i paru jeszcze drobniejszym drobiazgom;) Dużo pracy włożyliśmy - ja w przetrzepanie dokumentacji - Ty w projekty.
Pozdrawiam Cię również.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.543 1 0
Kapitalny jest ten man . W wielu przypadkach na zdjęciach wychodzi wiele niedokładności , a tutaj nie ma się do czego przyczepić .
Dziekuję Bartku. Mam zawsze uwagi do swoich prac. Mam też dystans do nich.
Mam też z szufladę z napisem "Patrz cóżżeś narobił" i całe szczęście paru dobrych i bardziej doświadczonych Kolegów po fachu;)
P.s Kiedyś na ten przykład Piotr podpowiedział, że jak chce wychwycić niedociągnięcia, to wystarczy zrobić dobre zdjęcie z bliska. Z racji zawodu Mam też dobrą lupę;)

Ostatnio edytowane:

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.466 2 0
Co tu napisać jak z wrażenie kopara opadała na widok tego modelu:eek:ten Manik wygląda rewelacyjnie(dopracowany idealnie)(y)gratuluję i czekam na kolejną prezentację(czyżby to było Volvo parkujące obok Mana?);).

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.543 1 0
Jak powiedział kiedyś Wojciech Waglewski: Dzień dobry się z Państwem.
Dziś jeszcze bardziej cofamy się w czasie.
Tak do okolic roku 1958.
Magirus Deutz Jupiter S7500 w barwach Pekaes Warszawa.

Opieka artystyczna : AntonArt
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam serdecznie.
20220222_191840 (1).jpg
20220222_192154 (1).jpg
20220207_200746 (1).jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.543 1 0
Co tu napisać jak z wrażenie kopara opadała na widok tego modelu:eek:ten Manik wygląda rewelacyjnie(dopracowany idealnie)(y)gratuluję i czekam na kolejną prezentację(czyżby to było Volvo parkujące obok Mana?);).
Dziękuję. Tak, dokładnie Fh12 380. Wiesz, Jest taki pomysł by zrobić wszystkie modele pekaesu dostępne w tandemie ....z umowną granicą roku 1999. Actrosa pierwszej generacji, Volvo Fh 12 wraz z poprzednikiem F12. Acha, jeszcze Iveco Eurotech. Wszystkie bazować będą na zabudowach od Sławka. Ta na Mańku, to wydruk Staszka z SL-Diorama. Kawał porządnej roboty. Namęczył się Chłop. Z wydrukiem i ze mną:)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.128 387 20
Kolejne bardzo fajnie zrobione modele. (y) Jestem pod wrażeniem. W Manie kapitalnie odwzorowane są oczka i lina w plandece. Natomiast Magirus przypomina początki PEKAEASU i zrobiony jest świetnie. Podoba mi się takie modelarstwo. (y)
Powiedz, kto robił Ci kalki na Magirusa?

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.543 1 0
Kolejne bardzo fajnie zrobione modele. (y) Jestem pod wrażeniem. W Manie kapitalnie odwzorowane są oczka i lina w plandece. Natomiast Magirus przypomina początki PEKAEASU i zrobiony jest świetnie. Podoba mi się takie modelarstwo. (y)
Powiedz, kto robił Ci kalki na Magirusa?
Macieju. Zamówiłem dwa komplety u dwóch różnych producentów. Na tym wylądowała wersja Tomasza Xsiedza Brawaty. Co do oczek - tu akurat chylę czolą przed Staszkiem. Przekonał mnie do swojego pomysłu.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19