• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.460 2 0
Nie widziałem nawet tej prezentacji Maćku bo jeszcze w tym roku to nawet nie myślałem że będę kiedyś fanem modelarstwa i należał do tego forum;)a tu pisząc że pierwszy Saurer chodziło mi o pierwszy model prezentowany w kolekcji Maćka:)

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.851 4 0
Fajnie Maciek , że jesteś... :D Miałem przyjemność oglądać te zdjęcia gdzieś indziej, ale tu - u nas :cool:, jest dla nich najlepsze miejsce... ;)
Piękną masz tą kolekcję. Czekam na kolejne zdjęcia, bo najlepsze dopiero przed nami... :D

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Dobrze, Potrzymaj mi piwo;) Tak poważniej od paru tygodni szukam już dawców, a Sławek wypuścił dwie wersje trilexów.
może po prostu zdobądź jakieś rysunki to wyrzeźbimy tę naczepę - u mnie kilkanaście ciągników by do niej pasowało.
W tym wypadku - uprzedzając nieplanowany shitstorm - pod pewnymi szczególnymi warunkami - mógłbym sprzedawać kity tej naczepy do samodzielnej męczarni.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.061 387 20
Dobrze, Potrzymaj mi piwo;) Tak poważniej od paru tygodni szukam już dawców, a Sławek wypuścił dwie wersje trilexów.
Jakby co, to naczepę masz prawie gotową, bo Roco wypuściło razem ze Steyrami. To chyba jedyna plandekowa naczepa z podziałem boku na 5 części i z ryflowanym przodem.
Tak na szybko znaleziona w necie:
872d50f848b080018511c1f0a06c.jpeg

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Dość podobna, ale to nie to samo. Mam tę roco i nie pasuje mi.
Swoją drogą - ktoś ma wiedzę co to za naczepa (ta za Saurerem)?

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.542 1 0
Nie widziałem nawet tej prezentacji Maćku bo jeszcze w tym roku to nawet nie myślałem że będę kiedyś fanem modelarstwa i należał do tego forum;)a tu pisząc że pierwszy Saurer chodziło mi o pierwszy model prezentowany w kolekcji Maćka
Jakby co, to naczepę masz prawie gotową, bo Roco wypuściło razem ze Steyrami. To chyba jedyna plandekowa naczepa z podziałem boku na 5 części i z ryflowanym przodem.
Tak na szybko znaleziona w necie:
Zobacz załącznik 940105
W istocie, to ta. Dziękuję. Mam nawet parę podobnych w różnym stanie rozpadu. Pozostaje kwestia podwozia,.malowania i kalek na tyłku;)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.542 1 0
Dość podobna, ale to nie to samo. Mam tę roco i nie pasuje mi.
Swoją drogą - ktoś ma wiedzę co to za naczepa (ta za Saurerem)?
Wiesz, wydaje mi się, że poza innym rozstawem osi, to jest ta sama. Co do niedopasowania "rocowskiej" miałem podobne wrażenie przykładając herpę. Saurer i jego oryginalna naczepa wydaje się być odrobinę mniejsza ale spasowana proporcjami do ciągnika. Popatrzymy, przymierzymy.

Astro

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
10.249 301 15
Zauważ, że ma poprzeczkę na ściance a ns burtach inny układ listew, błotniki itp. Od biedy oczywiście może być, purystami nie jesteśmy. :)

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.542 1 0
może po prostu zdobądź jakieś rysunki to wyrzeźbimy tę naczepę - u mnie kilkanaście ciągników by do niej pasowało.
W tym wypadku - uprzedzając nieplanowany shitstorm - pod pewnymi szczególnymi warunkami - mógłbym sprzedawać kity tej naczepy do samodzielnej męczarni.
Jest tak: Rysunków nomem omen - jak kot napłakał. Zdjęć na dobrą sprawę - deficyt. Za klimatyzatorem kysora pisałem po całej znanej mi braci pasjonatów. Podobnie zabudowy - wszystko czuj, wpasowywanie i wymiary z proporcji. Nie zawsze dobre. Ale to drobne przeszkody. Sety waloryzujące - kity - jak Mówisz Grzegorzu - jak najbardziej! Myślimy o tym i uchylę nieco rąbka ( choć tajemnica z tego żadna) próbujemy zebrać to w sensowną spójną i pokatalogowaną zawartość, tego, co metodą prób i błędów wypuściliśmy. Nie jesteśmy fanami shitstormu. Jak widać bardziej cenimy współpracę, dialog, dobre piwo i dobrą zabawę - co zresztą będę tutaj dokumentował.
Kto powiedział, ze banda musi być dwuosobowa;)
Pozdro serdeczne

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.542 1 0
Cześć Wszystkim.
Przed Wami. "Jeden z pięciu".
Man 26.402 w barwach Pekaes Warszawa.
Jeden z modeli, którego kończąc chciałem zrobić od początku.
(są jeszcze takie, które chciałbym wyrzucić przez okno, a potem udawać przed dozorcą, że to nie moje. - Patrz Pan. Leży, wypadło, pewnie temu dziadowi, spod trójki
Ale go lubię.
Dziada spod trójki, Dozorcę i tego Man'a

Spokojnego wieczoru
Maciej Nowopolski
311914995_6299293423421398_6872126608141992515_n.jpg
313165784_6299296423421098_9123018659966782385_n.jpg
312846232_6297859683564772_8397289980595411343_n.jpg
312280734_6297856316898442_4550775388130385191_n.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19