Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
No to może ja spróbuję.
Napisy na ostatnim tendrze wyglądają tak jak napisy DR. Ale to oczywiście jeszcze za mało.
Autorem zdjęcia jest Carl Bellingrodt, który opisał, że te tenderki są prowadzone parowozem 93-513, a taki numer to już z całą pewnością DR.
A z wannami nie jeździły też czasem Ty45? Może to wcale nie Ty2? Poza tym ciekawy jestem jak dużo egzemplarzy miało tak założone reflektory...w końcu jak w 1966 roku zaczęli je montować to pewnie nie było odgórnego nakazu by montować je na skrzynce narzędziowej...
Remont nawierzchni (ew. toru) - nie torowiska! I wygląda to mi na koniec lat 1960-tych lub nawet lata 1970-te (semafory świetlne nowszego typu, wprawdzie jeszcze nieczynne).
taka wysokość umieszczenia reflektorów (PKP)na tendrze beczkowym poniemieckim wynikała myślę z kontynuacji tradycyjnego miejsca ich umieszczenia wobec prototypu http://www.google.pl/imgres?sa=X&bi...88&start=20&ndsp=24&ved=1t:429,r:21,s:0,i:150
również z praktycznego , bezpośredni dostęp do lamp , na tendrach , które miały kabiny konduktorskie z przyczyny oczywistej góra skrzyni narzędziowej była na całej długości pomostem , to samo (pomost na górze skrzyni narzędziowej)tyczyło tych tendrów mazutowych ale kres temu położyło montowanie dzwigni do klap wlweów wody w tych właśnie miejscach - proszę zwrócić uwagę ,że na tym tendrze brak jeszcze tego mechanizmu *
*- żródło wiedzy -wydedukowałem
A ja znalazłem takie, Linia Bystrzycka stacja Zagórze Śląskie rok 1968 i Ol49.
Stwierdziłem, Panowie urodziłem się 20 lat za późno, teraz to tylko zostały zdjęcia
Panowie, na tym zdjeciu parowoz ma tylko jedno swiatlo czerwone w "lustrzance", to samo z ED70 na sasiednim watku o elektrowozach i spalinowozach. Czy ktos sie orientuje w ktorym roku zaczeto wprowadzac czerwone swiatla w obydwu garach? Czy moze wywiazywalo sie to po prostu z braku materialu?
dodajmy, że tak to wyglądało za czasów cesarskich (linia otwarta w 1906r., na zdjęciu nie zdążyła się jeszcze spatynować).
Poza ogólną pięknością tego obrazu zwraca uwagę parowóz T9.3 w trakcji potrójnej!