• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

1

12g

Gość
Jakikolwiek program do odtwarzania filmów z płyt DVD powinien to ruszyć.[DOUBLEPOST=1388321843][/DOUBLEPOST]
- Panowie!!! - co to za film ????- mi wyswietla się eror509- 12 Groszy - co się stało z tym linkiem??!!
Link znalazłem na facebookowym profilu TOZKiOS Pyskowice. Za dużo ludzi chciało naraz ściągnąć to plik został zablokowany.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
-okej wystarczyło oprócz zachwytów wymienić nazwisko autora , tytuły i wszystko by było jasne - bo ja myślałem ,że jest coś o czym do tej pory nie wiedziałem...
- i jeszcze raz Włocławek a nie Wrocław jak było to zdjęcie opisane i rok 1975 i znów Tr203- tym razem o numerze kolejowym "214" ,- niestety taka jakośc zdjęcia była i nic nie poradzę , ( nie wiem czyjego autorstwa i kto je dzis posiada )

Ostatnio edytowane:

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
- z kolei tu statek jest sfilmowany ,który je przytransportował ale niewyrażne są napisy nazwy statku i portu macierzystego , - czy jest w stanie Ktoś odczytać co tam jest napisane ( na rufie statku ) i ciekawe jest gdzie jest ten wyładunek? - czy to przypadkiem nie jest Szczecin?- może było tak ,że wpierw w Hamburgu wyładowano czeskie i póżniej w Szczecinie nasze ?- na Gdynię mi to nie wygląda , może to port w Gdańsku?.. - w tej kronice widac zabudowania portowe w glębi basenu portowego - może uda się dzięki nim zlokalizować port?
- przetacza je tendrzak serii...

Ostatnio edytowane:

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.502 58 3
- z kolei tu statek jest sfilmowany ,który je przytransportował ale niewyrażne są napisy nazwy statku i portu macierzystego , - czy jest w stanie Ktoś odczytać co tam jest napisane ( na rufie statku ) i ciekawe jest gdzie jest ten wyładunek? - czy to przypadkiem nie jest Szczecin?- może było tak ,że wpierw w Hamburgu wyładowano czeskie i póżniej w Szczecinie nasze ?- na Gdynię mi to nie wygląda , może to port w Gdańsku?.. - w tej kronice widac zabudowania portowe w glębi basenu portowego - może uda się dzięki nim zlokalizować port?
- przetacza je tendrzak serii...
Ja obstawiam Gdynię ponieważ dzwig który wyładowywuje parowozy to "DŁUGI HENRYK" a ten pracował w porcie Gdynia
A tym bardziej że dzwigi do tak dużych ładunków w Szczecinie nie było. cyt. z http://portalmarynarski.pl/z-lokomotywami-na-pokladzie/ - "Początkowo lokomotywy oddawaliśmy w Gdyni, ponieważ w Szczecinie nie było odpowiedniego dźwigu, aby zdjąć z pokładu ten niezwykły ładunek. W krótkim czasie jednak, po interwencji sekretarza Komitetu Wojewódzkiego PZPR, dźwig taki się pojawił i mogliśmy z lokomotywami zawijać do Szczecina."
Te w Szczecinie pojawiły się dopiero w latach 60 przy elektrykach

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Danielu, a nie jest to film Tona Pruissena, o którym mówiliśmy na poprzednich stronach tego wątku? Jeżeli to coś innego (w co wątpię), to podaj tytuł i producenta filmu.