• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 73 0
Tu mam jakąś Tekatkę . Tyż nie wiadomo gdzie !
Na 99% jest to TKt48-6, która jest wyeksponowana w Czerwieńsku. Ale miejsce ..... niby dobrze znajome ale co chwila coś nie pasuje..... :( No cóż .... starość ....
Nie wiem, czy takie zdjęcia tu wklejać, bo niby zwykłe Oelki tylko !
Wklejać, jak najbardziej bo to niby tylko ..... zwykłe oelki. Niedawno były także zwykłe okajedynki, trumany ...... :(

krzy.lok

Znany użytkownik
Reakcje
531 16 0
Tak to wyglądało kiedyś w moim mieście .... rok 1935 ..... uroczystości otwarcia linii do Zebrzydowic na stacji w Jastrzębiu Moszczenicy Śl.
A model loko chyba rozpoznajecie ? ;)

PIC_1-G-3125-10.jpg
PIC_1-G-3125-9.jpg

luc1979

Znany użytkownik
Reakcje
280 0 0
Ciąg dalszy...tym razem zdjęcie BJW Bala (również dołączone do materiałów dodatkowych płyt Tona Prussiena) przedstawiające Pu29-1 podczas postoju w MD Poznań Osobowa w maju 1969 roku

Pu29-1 12 maja 1969 roku MD Poznan Osobowa by BJW Bal.jpg

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
reprodukcja zdjęcia autorstwa P.Ransome- Wallis z jego publikacji (wyd pierwsze 1974 ) pod tytułem "THE LAST STEAM LOCOMOTIVES OF EASTERN EUROPE"

- w opisie zdjęcia tylko ,że to w Poznaniu i nic więcej - tu z tendrem "swoim" natomiast na zdjęciu(zamieszczonym wyżej) też w Poznaniu tender - konstrukcja wózka z serii 34D44, ale z dziwną konstrukcją kadzi wodnej ( patrz listwa ) ,dobudówką w rodzaju 26D5(od Ty5)- ale okienko dziwnej proporcji jakby mniejsze i jeszcze tak nisko osadzone ..hmm co to za tender?
- a czy Ktoś zauważył coś dziwnego na Tr203-305?( zdjęcie wklejone wyżej)

Ostatnio edytowane:
Reakcje
1.782 13 0
Hoarcie- chodzi o sprężarkę na pomoście tuż przy kabinie:rolleyes:??? ( cholera może to nie sprężarka(n))....[DOUBLEPOST=1387870155][/DOUBLEPOST]No i w szoku Łukaszu jestem ,że wykopałeś fotkę z czynnym Pu29.... :love: