Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Na 99% jest to TKt48-6, która jest wyeksponowana w Czerwieńsku. Ale miejsce ..... niby dobrze znajome ale co chwila coś nie pasuje..... No cóż .... starość ....
Tak to wyglądało kiedyś w moim mieście .... rok 1935 ..... uroczystości otwarcia linii do Zebrzydowic na stacji w Jastrzębiu Moszczenicy Śl.
A model loko chyba rozpoznajecie ?
Jak na mój gust to chyba OKl2[DOUBLEPOST=1387829405][/DOUBLEPOST]...chociaż nie. Nie te zbiorniki wody i zawartość na walczaku detali zbyt mała jak na OKl2. Ciekawa zagadka
Jak na mój gust to chyba OKl2[DOUBLEPOST=1387829405][/DOUBLEPOST]...chociaż nie. Nie te zbiorniki wody i zawartość na walczaku detali zbyt mała jak na OKl2. Ciekawa zagadka
To i może i ja się podzielę moimi skromnymi zbiorami
Na początek OKz32-10 sfotografowany 21.09.1970 roku w Zakopanem przez Olav'a Casandera. Zdjęcia dołączone było do materiałów dodatkowych filmów Tona Prussiena (nie wszyscy je mają, a zdjęcia są ciekawe i co ważne -w kolorze)
To i może i ja się podzielę moimi skromnymi zbiorami
Na początek OKz32-10 sfotografowany 21.09.1970 roku w Zakopanem przez Olav'a Casandera. Zdjęcia dołączone było do materiałów dodatkowych filmów Tona Prussiena (nie wszyscy je mają, a zdjęcia są ciekawe i co ważne -w kolorze.
Ciąg dalszy...tym razem zdjęcie BJW Bala (również dołączone do materiałów dodatkowych płyt Tona Prussiena) przedstawiające Pu29-1 podczas postoju w MD Poznań Osobowa w maju 1969 roku
reprodukcja zdjęcia autorstwa P.Ransome- Wallis z jego publikacji (wyd pierwsze 1974 ) pod tytułem "THE LAST STEAM LOCOMOTIVES OF EASTERN EUROPE"
- w opisie zdjęcia tylko ,że to w Poznaniu i nic więcej - tu z tendrem "swoim" natomiast na zdjęciu(zamieszczonym wyżej) też w Poznaniu tender - konstrukcja wózka z serii 34D44, ale z dziwną konstrukcją kadzi wodnej ( patrz listwa ) ,dobudówką w rodzaju 26D5(od Ty5)- ale okienko dziwnej proporcji jakby mniejsze i jeszcze tak nisko osadzone ..hmm co to za tender?
- a czy Ktoś zauważył coś dziwnego na Tr203-305?( zdjęcie wklejone wyżej)
Hoarcie- chodzi o sprężarkę na pomoście tuż przy kabinie??? ( cholera może to nie sprężarka)....[DOUBLEPOST=1387870155][/DOUBLEPOST]No i w szoku Łukaszu jestem ,że wykopałeś fotkę z czynnym Pu29....