• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Szu

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Skany pochodzą z czasopisma Młody Technik z lat 80-ych. Wszystko wycinał mój tata gdy był mniej więcej w moim wieku. Fotografowie nie byli podani.
Nie wiem gdzie było robione to pierwsze zdjęcie, ponieważ tytuł jest ucięty. Drugie to Rybnicka parowozownia.
Pierwsze to linia Kłodzko-Kudowa, drugie natomiast to lokomotywownia Racibórz o czym świadczy bramka przed szopą

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
Zobacz załącznik 157513
Jak już jesteśmy przy Petuchach to ja zapodam skan z mojej kolekcji.[DOUBLEPOST=1386236449,1386235839][/DOUBLEPOST] Zobacz załącznik 157514 Zobacz załącznik 157514 Zobacz załącznik 157515

http://rail.phototrans.eu/14,55171,0,ALCo_Tr203_Tr203_288.html
to druga Teerka uratowana przez Wyspiarzy u Nas od palnika, dziwi mnie ,ze przy tak starannej odbudowie założyli po prawej stronie okrągłą tabliczkę w manierze fabrycznej i to ...Baldwina -

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
to druga Teerka uratowana przez Wyspiarzy u Nas od palnika, dziwi mnie ,ze przy tak starannej odbudowie założyli po prawej stronie okrągłą tabliczkę w manierze fabrycznej i to ...Baldwina -
A pierwsza to o ile dobrze pamiętam 474 z Katowic, do dziś jeżdżąca na kolei "Keighley&Worth Valley Railway" jako No. 5820 "Big Jim" (obecnie w remoncie).

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.566 112 11
Do dobrych proporcji to tym teerkom daleko, jednak fajne zdjecia. Tabliczka Baldwina moze powinna byc, wszak wszystkie trzy amerykanskie wytwornie te parowozy budowaly. Oops pisze ALCo;)

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Takie porównanie zdjęcia z zasobów Świętej Pamięci kolegi Piaskowego, z wyglądem Lubelskiego wachlarza z roku 2009. Widać, że na przestrzeni lat hala wachlarzowa w Lublinie nieco się zmieniła. Dolna fotka pochodzi z adresu http://www.polskakolej.info/details.php?image_id=4042:
Hala się zapewne zmieni jeszcze ale w kupę gruzu... Cargulce wynoszą się na Lublin Tatry - w dużym pośpiechu, a od 1 stycznia hala będzie stała pusta.
Same Cargulce rozpuszczają plotki, że podobno ją prywaciarz przejmie. Mydlą oczy ludziom, żeby nie było afery, że wachlarz do zburzenia...

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.566 112 11
Jeszcze dziwniejsze sa te odchylacze, myslalem ze gorna czesc powinna byc zawsze zagieta zeby zmiescily sie w skrajni. Tak od siebie to normalnie zagiete odchylacze tak jak w Pt47 czy Ty45 wygladaja o wiele bardziej elegancko;)