• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Niewiadomo w który hyde park to zamieścić :confused: ale ponieważ na pierwszym planie jest ty 43 to wklejam tu(y)
http://www.gloswielkopolski.pl/arty...spaniale-maszyny-zdjecia-archiwalne,id,t.html tu jest jeszcze kilka ciekawych fotek
Niektóre zdjęcia w tym linku ciekawe, ale ogólnie to groch z kapustą, a niektóre opisy tragiczne: Ty 5 opisany jako Ty51!

Zdjęcia zamieszczone przez kolegę garcię fajne, ale warto byłoby podać miejsce i czas ich wykonania (o autorze już nie wspomnę).

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.221 52 6
Oooo, takie jeszcze znalazłem: Niestety nie wszystkie zdjęcia mogę opisać, bo pogubiłem opisy. Teraz znajduję pojedyńcze egzemplarze. Jak już pisałem wcześniej wszystkie pochodzą z lat 81-83, ale tu też mogą znależć się wyjątki. Natomiast jak już podawałem wcześniej, wszystkie zdjęcia które tu prezentuję są autorstwa Arkadiusza Łobodźca.
skanuj0015a.jpg
skanuj0015b.jpg
skanuj0021d.jpg

Ostatnio edytowane:

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.221 52 6
Ciekawe co to za urządzenie w prawym górnym rogu na 3 zdjęciu i gdzie
Biorąc pod uwagę autora, jego miejsce pracy ( Żagań) lokomotywę SU46, obstawiał bym rejony żagańsko żarskie, zwłaszcza, że ta Ok1 to chyba jest ta sama, którą prezentowałem na stronie 40 tego wątku przed wachlarzem żagańskiej lokomotywowni. Ale głowy sobie urwać nie dam, że to ten sam parowóz !

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.221 52 6
Chwilowo nie, bo moje grzebanie za regałem jeszcze się nie skończyło a własnie przed chwilą wydobyłem zzań 3 negatywy czarno białe i chyba coś tam jeszcze jest. Apropos zapytam, czy negatywy można jakoś bezpośrednio zeskanować, czy muszę zrobić odbitki?

garcia ramirez

Znany użytkownik
Reakcje
1.221 52 6
Ciężko mi zidentyfikować, co znajduje sie na zdjęciach, w wiekszości parowozy, jakaś infra, jest wielce prawdopodobne, że z tych negatywów pochodzą odbitki, które tu prezentowałem. Moge obiecać, że po Nowym Roku zaniosę to do przegrania i pokażę tu na forum.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.075 6 0
- i lepszych nie trzeba Kolego Generale ! -ciekawe tylko czy za czasów DRG temu zasobnikowi ( produkt MFD) towarzyszył dzwig portalowy tak jak w Ostrowie , -czy jednak od początku ten zasobnik był napełniany przez żurawie kolejowe, ale po dżwigu portalowym ( brak jego od 1945 roku mógłby być spowodowany na przykład zniszczeniem na skutek działań wojennych ) mógłby pozostać jakiś ślad chodżby ława betonowa z śladem po mocowaniu szyn w pobliżu muru zasieku węglowego , nie widzę nic takiego na fotografiach ..
- świetne zdjęcia !