• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Generał

Znany użytkownik
Reakcje
806 5 0
Jeszcze jedno zdjęcie Pt47-106 ze Sczecinka. Niestety nie bardzo można było się wtedy przykładać do zdjęć bo przyjechał radziecki eszelon z Gazami, Krazami i Mazami...:)
Pt47-106 + eszelon Szczecinek 23 10 1986.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.178 504 30
No nie żartuj... "Karpaty", a jeśli w 1987 i pod drutami, to pewnie gdzieś koło Sandomierza albo Przeworska. Aż tak nie pamiętam tych torów...

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.376 111 11
Następna ex Szczecińska Pt47, tym razem Pt47-130 sfotografowana ze słynnym pociągiem. Jaki to pociąg i gdzie zdjęcie zrobiłem w 1987 roku?]
Czy ja widze Bautzen zaraz za parowozem?[DOUBLEPOST=1386250525][/DOUBLEPOST]
Jak już jesteśmy przy Petuchach to ja zapodam skan z mojej kolekcji.[DOUBLEPOST=1386236449,1386235839][/DOUBLEPOST]
Fajnie sie chyba spalo w sypialnym zaraz za parowozem:)

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.178 504 30

Szymon32

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
73 2 0
Zdjęcie na którym jest tekatka za nią Wars i inne pulmany to Kłodzko Główne. Ten sznur odstawionych tekatek to też chyba Kłodzko ale nie jestem pewien.
Jak masz coś jeszcze z Kłodzka to bardzo proszę !:)

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.178 504 30
To w jednym składzie, w drugim zaś bar-wars, 2x2kl, 1xkl z cegielskiego. Przy okazji posaiadaja Panowie zdjecia "Karpat" na Gagarinie?
pzdr
wj
No fakt, na zdjęciu Generała jest ten skład z barem. Ale pierwsza dwójka za Pt47 to bautzen.

Zdjęcie Ol49 z dwoma wagonami, zamieszczone przez kolegę Garcię (razem z drugim zdjęciem z Ty2 z tym samym składem) już kiedyś na forum było i wszyscy zastanawialiśmy się, co to za wagony. Wtedy pisałem, że wygląda mi to na jakiś pociąg specjalny: pierwszy wagon to długi Halberstadt chyba DR (na pewno nie PKP), drugi to jakiś sypialny, a może salonka typu niemieckiego Y. Tej drugiej fotki z Ty2 wtedy nie było, może kolega Garcia wie coś więcej o tym pociągu i okolicznościach, w jakich te zdjęcia zrobiono?