• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

K

KNG

Gość
Wg opisu, to jest 1965 rok, Leszno, linia kolejowa nr 271 Wrocław - Poznań, staliniec w marszrucie w kierunku na Wrocław.
Szkoda, że dyskusja została skasowana bo zdjęcie podpisane jest źle i nie ma tu winy H0arta. Dobry opis powinien brzmieć "Wg opisu, to jest 1965 rok, Leszno, obecna linia kolejowa nr 271 Wrocław - Poznań, staliniec w marszrucie w kierunku na Wrocław."
Jeżeli przyjąć, że to jest rok 1965 to ówcześnie ta linia kolejowa miała numer 166. Od 1971 r. linia owa miała numer 239 i dopiero od 1985 r. obecnie obowiązujący.

Bądźcie zdrowi.

Jarek

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.177 504 30
Czy kolega @robertkroma ma na myśli publikowane sieciowe rozkłady jazdy (i ich fragmenty w postaci rozkładów rejonowych)? Jeżeli tak, to w rozkładach są numery tabel, a nie numery linii kolejowych (wg D 29). Te numery nigdy się nie pokrywały ze sobą.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
popiol-i-diament04.jpeg

Ulica Zielińskiego, w oddali potężna południowa część miasta zrównana z ziemią.

Popularne i wszędobylskie unrry Tr203, z Wrocławia Głównego do Jarocina ciągnęły pociągi do końca lat siedemdziesiątych.

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
258 5 0
Szperając w w starych segregatorach, sprawdzając co tam schowałem mając lat "naście" trafiłem na "wyrywek" gazety, niestety nie wiem jakiej.
Wrzucę tutaj, być może Ktoś już wstawiał, ale nie wiedziałem takowego.
Znalazłem na odwrocie wpis o żonie sekretarza generalnego ONZ wizytującej w Polsce,. Była z wizytą w Krakowie 02.1984r. Myślę więc, że artykuł o Tp4 pochodzi również z tego okresu!
Przy okazji, pytanie, czy rzeczona lokomotywa stoi gdzieś w skansenie ?

Załączniki

JacekZet

Znany użytkownik
Reakcje
471 1 0
Szperając w w starych segregatorach, sprawdzając co tam schowałem mając lat "naście" trafiłem na "wyrywek" gazety, niestety nie wiem jakiej.
Wrzucę tutaj, być może Ktoś już wstawiał, ale nie wiedziałem takowego.
Znalazłem na odwrocie wpis o żonie sekretarza generalnego ONZ wizytującej w Polsce,. Była z wizytą w Krakowie 02.1984r. Myślę więc, że artykuł o Tp4 pochodzi również z tego okresu!
Przy okazji, pytanie, czy rzeczona lokomotywa stoi gdzieś w skansenie ?
Artykuł dotyczy ostatniej jazdy parowozu Tp4-148 która odbyła się na przełomie listopada/grudnia 1983. Miałem okazję brać udział w tym wydarzeniu.

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
2.860 29 2
Artykuł dotyczy ostatniej jazdy parowozu Tp4-148 która odbyła się na przełomie listopada/grudnia 1983. Miałem okazję brać udział w tym wydarzeniu.
Jazda odbyła się z Pyskowic przez Czechowice i "górą" czyli Czekanów do Michała. Posiadasz jakieś zdjęcia z tego przejazdu? Szczególnie interesuje mnie właśnie mijanka w Czekanowie i dwa przejazdy kolejowe przed nią. Chętnie poczytam o wrażeniach z tego przejazdu ;)