Drodzy Koledzy,
Poszukuję zdjęć parowozu Pm2-8. Mam już trochę z różnych stron internetowych i z wydawnictw, ale, pomijając zdjęcia nigdzie nie publikowane, mogłem po prostu do czegoś nie dotrzeć (jakieś mniej znane strony internetowe, czy nieznane mi publikacje). Najbardziej zależy mi na zdjęciach kolorowych, wykonanych po naprawie (a może tylko po odświeżeniu malatury), wykonanej w 1976 roku, ale nie pogardzę innymi fotkami tego parowozu. Chodzi mi przede wszystkim o stan Pm2-8 taki, w jakim ją widziałem w 1977 roku. Niżej moje zdjęcie, które zresztą już na forum wstawiałem. Charakterystyczną cechą maszyny w tym okresie, poza świeżym malowaniem, były ozdoby na drzwiach dymnicy. Zależy mi najbardziej na zdjęciach kolorowych, bo chciałbym ustalić, jakie barwy miały poszczególne elementy lokomotywy, zwłaszcza ostoja, urządzenia SHP, hamulcowe itp. ale również inne drobne elementy, jak rury i poręcze na kotle, bo różne Pm2 miewały to wszystko pomalowane nie zawsze tak samo - dotyczy to także ostoi, bo niektóre miały czerwone, inne ciemnoszare lub czarne (i nie chodzi tu o brud). Próbuję także ustalić numer tendra, a jakim Pm2-8 jeździł w tym okresie - jeżeli ktoś ma informację na ten temat, będę wdzięczny za podzielenie się tą wiedzą.
Jeżeli ktoś z Was ma dysponuje zdjęciami, które pomogłyby mi ustalić te szczegóły, ale nie może ich udostępnić (nawet na pw, bez publikowania na powszechnym forum), będę także wdzięczny za kontakt przez pw, bo nawet informacje zdobyte taką drogą, bez obejrzenia zdjęcia, mogą dla mnie być cenne - choć oczywiście zawsze wolałbym takie fotki zobaczyć na własne oczy.
Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.