A skąd przypuszczenie, że parowóz jest z MD Iłowo? MD Malbork też miał Ty45, z pewnością w pierwszych latach 80. XX wieku, a chyba także i wcześniej.
Sądząc po starych oznaczeniach węglarek, to najpóźniej druga połowa lat 60. XX wieku.
Sądząc po starych oznaczeniach węglarek, to najpóźniej druga połowa lat 60. XX wieku.
Na stanie MD Iłowo jest ta seria od 1980 roku -wiem, że to dość sporo od Elbląga, ale w MD Bydgoszcz Główna ta seria jest na stanie od 1980 roku, a odległość porównywalna do tej z Iłowa. Nic na razie mi nie wiadomo o stacjonowaniu tej serii w MD Malbork, jedyne zdjęcie Ty45-177 w trakcie malowania napisu "kasacja" na budce jest wykonane przez T.Roszaka w Malborku w 1984 roku, na budce widnieje napis DOKP Gdańsk, ale nie widać napisu przydziału, więc to na razie nie może jednoznacznie dowodzić, że tam stacjonowały Ty45, kasacje odbywały się również w innych miejscach niż tam gdzie był przydział. Poza tym tej serii jak na razie nie udało mi się znaleźć na zdjęciach z ich pracy w miejscach takich jak: Gdynia, Tczew+ Zaj. Tczewskie, Olsztyn, Malbork, Toruń, Inowrocław, Chojnice. Iłowo, Bydgoszcz , Elbląg- tak.Malbork ze zdjęcia Roszaka jest dowodem na pobyt w trakcie kasacji.