• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Parowozownia Ostrów Wlkp - kolejne podejście ...

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.721 34 0
Witam po krótkiej przerwie ... ;)

"Różowe świnki" dojechały dzisiaj. Teraz oczekują na załadunek i podróż koleją. Wracać będą tym drugim wagonem ... ;) Chłodnia przyjechała razem ze świnkami, a czekałem na jej powrót dość długo. Zgubiłem w modelu jeden wentylator na dachu i prosiłem sprzedawcę o możliwość zamówienia tego drobnego elementu. Okazało się, że elementów nie ma i należy odesłać model do producenta. W zamian otrzymałem nowy ... I tak się zastanawiam, kto analizuje opłacalność takiego postępowania ...

Aby wzbogacić/"ożywić" peron przystanku - przykleiłem pierwszą "porcję" przywiezionych z Warszawy figurek. Przy peronie stoi skład pociągu p-poż. który choć bez oznaczeń i patyny zamierzam zabrać do Poznania. W Loko-Model udało mi się kupić odpowiednie zestawy kołowe pasujące do "zabawkowych" tendrów starej produkcji PIKO. Te które założyłem poprzednio - powodowały zwarcie. Teraz muszę wykombinować jakieś sensowne połączenie składu ...

I to wszystko ... ;) Pozdrawiam !

Załączniki

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.556 228 3
Były :)
Mimo że wiedziałem że Ostrów jest super. To po obejrzeniu go na żywo z każdej stony muszę stwierdzić że nie jest.

Jest mega w..... w kosmos. Więcej takich makiet :love:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.715 53 1
To ja dziękując kol. Krzysztofowi @Młodzikowski za spotkanie na HOBBY w Poznaniu dodam tu tylko 1 zdjęcie.

DSC07195a-min.JPG

Reszta obszernej relacji z "Ostrowa na HOBBY", żeby nie obciążać serwera w poniższym linku.
Wystarczy kliknąć i pooglądać kilka następujących po sobie postów.
TU LINK

I jeszcze na koniec posiłkując się fotką @Kpt. Nemo takie małe porównanie.
2008-2025.

2008.JPG DSC07036c-min.JPG

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.721 34 0
Były :)
Mimo że wiedziałem że Ostrów jest super. To po obejrzeniu go na żywo z każdej stony muszę stwierdzić że nie jest.
Jest mega w..... w kosmos. Więcej takich makiet :love:
Arturze - przesadzasz ... :)

Dzięki Krzysztofie, za możliwość podziwiania efektu twojej pracy, na żywo.
Ode mnie pamiątkowa fotka:
Serdeczne dziękuję, jest mi niezmiernie miło :)

... I jeszcze na koniec posiłkując się fotką @Kpt. Nemo takie małe porównanie.
2008-2025.

Zobacz załącznik 1155592 Zobacz załącznik 1155593
Mój Boże ... Jak ta koszulka klubowa po tylu latach się wstąpiła ... ;)

Drodzy Koledzy, parę słów i fotek z mojej strony w temacie dotyczącym tegorocznego HOBBY.

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.721 34 0
Wybacz Krzysiu nie mogłem się powstrzymać. Radom 2008 rok.
Ja też nie mogłem się powstrzymać - ten sam rok i to samo miejsce ... ;) (dwie pierwsze fotki).

No i w trakcie przeglądania swoich archiwalnych zasobów - takie trzy miłe fotki "staro-gwardzistów" wpadły mi w ręce ... Skoro zebrało się na wspominki - to nie mogę być gorszy i też coś zamieszczę ... :)

Kolejne dwie fotki - Salon Hobby 2012 i już aktywny (aczkolwiek lekko przygłuchawy ;) ) Michał @bstok70 oraz ekipa H0e z okolicznościowym, "wąskotorowym" tortem. O ile mnie pamięć nie myli, po tej imprezie "Ostrów" zmienił właściciela i pojechał do Gdańska ...

Ostatnia z fotek przedstawia znanego w środowisku modelarzy kolejowych "gawędziarza" Piotrka Chorążego @newermind w towarzystwie uroczej "parafianki". Biedny Piotrek od tego "nawijania" nabawił się problemu - jakieś skurcze (czy coś tam podobnego) lewej dłoni ... ;) HOBBY w 2011 roku.

Załączniki

Ostatnio edytowane:

Salsa

Moderator Grupy Nostalgia za para
Nostalgia Za Parą
KKMK
Reakcje
456 2 3
Ja też nie mogłem się powstrzymać - ten sam rok i to samo miejsce ... ;) (dwie pierwsze fotki).

No i w trakcie przeglądania swoich archiwalnych zasobów - takie trzy miłe fotki "staro-gwardzistów" wpadły mi w ręce ... Skoro zebrało się na wspominki - to nie mogę być gorszy i też coś zamieszczę ... :)

Kolejne dwie fotki - Salon Hobby 2012 i już aktywny (aczkolwiek lekko przygłuchawy ;) ) Michał @bstok70 oraz ekipa H0e z okolicznościowym, "wąskotorowym" tortem. O ile mnie pamięć nie myli, po tej imprezie "Ostrów" zmienił właściciela i pojechał do Gdańska ...

Ostatnia z fotek przedstawia znanego w środowisku modelarzy kolejowych "gawędziarza" Piotrka Chorążego @newermind w towarzystwie uroczej "parafianki". Biedny Piotrek od tego "nawijania" nabawił się problemu - jakieś skurcze (czy coś tam podobnego) lewej dłoni ... ;) HOBBY w 2011 roku.
Krzysiu wygląda na to, że w Twoim przypadku zamiast powiedzenia "Exegi monumentum", trzeba użyć "Exegi duo monumenta"!
A ja muszę się zabrać za opisanie Ostrowa podobnie jak http://nostalgiazapara.pl/makiety/parowozownia-ostrow
Ciekawa byłaby impreza z dwiema parowozowniami jednocześnie.
Pozdrawiam!

OP
OP
Młodzikowski

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.721 34 0
Gdzie tam ... Teraz przyjdzie czas na "dopieszczanie" poszczególnych elementów. A w kolejce do "brudzenia" czeka jeszcze reszta wagonów i lokomotyw. Nie wspominam już o przekładanych w nieskończoność przeróbkach i przebudowach parowozów ... ;)

Gratulacje! :) Zasłużone w pełni :)
Dzięki Krzyśku !

Mam nadzieję, że dyplom już jest za szybką ;)
Nie, będzie w teczce z innymi (żeby nie wyblakł ... ;) )

Krzysiu wygląda na to, że w Twoim przypadku zamiast powiedzenia "Exegi monumentum", trzeba użyć "Exegi duo monumenta"!
A ja muszę się zabrać za opisanie Ostrowa podobnie jak http://nostalgiazapara.pl/makiety/parowozownia-ostrow
Ciekawa byłaby impreza z dwiema parowozowniami jednocześnie.
Pozdrawiam!
Eeeee, przesadzasz z tymi "pomnikami" ... ;)
A imprezę pt. "Rodzeństwo z Ostrowa" można zorganizować ... Pytanie - gdzie ?